De beste broker: degiro

Beleggen is voor veel mensen een interessante manier om geld te verdienen. De altijd fluctuerende markt maakt het altijd spannend. Juist vanwege de risico’s is een broker heel erg aan te raden. Degiro is een van de meest bekendere brokers.

Particulier

Een van de eerste redenen voor het moeten beleggen via een broker is eigenlijk heel simpel. Beleggen gebeurt altijd via een beurs. Iedereen kent het beeld van een hele hoop roepende zakenlieden bij elkaar, een hoop telefoons en schermen waarop te zien is wat er met de aandelen gebeurd. De aandelen zelf zijn niet perse veranderd, maar wel de manier waarop aandelen worden gekocht. Dit gebeurt vrijwel alleen nog maar digitaal. Wat ook belangrijk is om te weten is dat professionele partijen eigenlijk alleen maar toegang hebben tot deze beurzen. Als je als particulier wilt beleggen heb je een broker nodig. Dit is een platform dat fungeert als tussenpartij. Je zou het kunnen vergelijken met een makelaar.

Beginnend

Maar in het speciaal voor beginnende beleggers is een broker heel erg handig. Het geeft je namelijk een kader om in te werken. Een broker geeft je de mogelijkheid een rekening te openen op het platform zelf en via deze rekening aandelen te kopen en te verkopen. Daarbij komt ook dat er vaak een hoop te lezen is over de aandelen. Er worden voorspellingen gedaan en andere artikelen geplaatst over wat wel of niet te doen. Om even verder te gaan op de vergelijking met een makelaar: ook bij een makelaar wordt de huizenmarkt overzichtelijk gemaakt. Je kan met een oogopslag zien wat er wel of niet binnen je budget valt etc. Datzelfde geldt voor aandelen bij een broker. Degiro beleggen wordt daardoor ook een stuk toegankelijker voor je gemaakt. Je krijgt de kans om heel klein te beginnen om vervolgens te zien wat er gebeurd zonder dat je meteen veel geld verliest.

Kosten degiro

Een tussenpartij betekent wel dat je een deel van je inkomsten af zult moeten staan. Maar daar staat in het geval van deGiro ook een hoop tegenover. Bij degiro reviews zie je dit ook terug komen. Een platform zoals degiro biedt namelijk ook de zekerheid die je nodig hebt wanneer je gaat beleggen. Omdat het eigenlijk altijd gaat over het nemen of bepalen van de grootte van risico’s, is het heel prettig als dit gebeurt binnen de muren van een platform. Dat je een klein percentage afstaat, maakt dan eigenlijk niet meer uit. Bovendien moet er wel bij gezegd worden dat degiro relatief heel weinig kost.

Geef een antwoord