Beste tips voor bij de verhuizing

Je gaat verhuizen en je weet: dit gaat een hoop tijd in beslag nemen. Want meestal is dat zo met verhuizen, het neemt een stuk meer tijd in beslag dan je zou denken. Wil je een soepele verhuizing? Dan kost het wat geregel maar dan ben je ook een stuk minder gestrest op de dag dat de verhuizing plaats zal vinden.

Plan van te voren

Er is een klassieke regel als het gaat om verhuizen: begin op tijd! Die regel kan je op alle voorbereidingen toepassen, het slaat op de gehele planning. En een planning heb je met iedere verhuizing nodig, anders wordt het op de grote dag een grote chaos. Vooral voor jezelf is het ook heel prettig om van te voren te weten wat er gedaan moet worden om de verhuizing soepel te laten verlopen. Lichamelijk is het verhuizen namelijk al een hele uitdaging: je bent constant bezig met tillen en verplaatsen, laat staan dat daarnaast het overzicht er niet echt blijkt te zijn. Het is eigenlijk juist de bedoeling dat het overzicht je een houvast biedt. Plan van te voren hoevaak je op en neer wilt rijden, wat je als eerste de bus in wilt hebben, welke meubels je per keer mee gaat nemen. Op die manier kan je heel goed beginnen aan de dag.

Verhuizing uitbesteden

Heb je veel spullen? Laat je verhuizing dan uitvoeren door verhuisbedrijf Den Haag. Het grote voordeel van het uitbesteden van een verhuizing is vooral dat je er niet alleen voor staat. Verhuis bedrijven hebben enorm veel ervaring met het soepel laten verlopen van de verplaatsing van alle spullen. Ze weten precies wat het beste is om te doen. Denk aan spullen zoals een piano, een piano verhuizen gaat het makkelijkst als het gedaan wordt door ervaren mensen.

Goede dozen

Ook de kleine dingen doen er toe. Heb je wel eens verhuisd terwijl je krampachtig de onderkant van de doos tegen moest houden om te voorkomen dat de doos zou instorten? Dit kun je voorkomen door goede dozen te halen. Het zal je verbazen hoe groot het verschil is als je goede dozen hebt, het lijkt klein maar uiteindelijk zal je erop terugkijken en zien dat het een grote invloed had op je verhuizing. Bovendien kun je goede dozen onwijs goed bewaren en eventueel gebruiken voor een volgende keer, of je verkoopt ze door, waardoor je niet opgescheept zit met een stapel karton.

Geef een reactie