Wat is de beste motorverzekering voor jou 

Voor veel mannen is het hebben van een motor echt een jongensdroom. Het ziet er stoer uit en geeft je een heerlijk gevoel om op een motor te rijden. Wel is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je goed verzekerd bent. Er zijn een hoop verschillende verzekeraars die stuk voor stuk een verschillend aanbod hebben. Dit kan erg benauwend zijn en het is lastig om de juiste verzekering voor je motor te vinden. Daarom kun je hier lezen wat de mogelijkheden zijn op het gebied van motorverzekeringen. 

 

Een WA motorverzekering

Als je op zoek bent naar een goedkope motorverzekering, kun je je niet voor alles laten verzekeren. Het is een stuk goedkoper om je voor minder soorten schade te laten verzekeren. Wel zul je bij een ongeluk vaak meer kosten hebben met een goedkope verzekering. In Nederland is het als motorbezitter verplicht om minimaal over een WA motorverzekering te beschikken. Met een WA verzekering bent je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering zal je dus niet helpen de kosten aan je eigen motorvoertuig te dekken. Om hiervoor verzekerd te zijn is het nodig om een meer uitgebreide verzekering af te sluiten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een WA+ verzekering of een motorverzekering all risk.

 

De verschillen tussen WA, WA+ en All Risk verzekeren

Wanneer je gaat kijken naar het verzekeren van je motor, is het belangrijk om de waarde van de motor zelf in je achterhoofd te houden. Als jij een dure motor hebt aangeschaft, zul je bij een ongeval zelf een stuk meer moeten betalen om je motor te laten repareren dan wanneer je een goedkope motor hebt. In het geval dat je een motor met een hogere waarde hebt aangeschaft, is het dan ook slim om voor een WA+ of All risk verzekering te kiezen. Met een WA+ verzekering betaal je uiteraard een hogere maandelijkse premie, maar je bent gedekt tegen meer schade aan je eigen motor. Je bent bij een WA+ verzekering beschermt tegen brandschade, stormschade, bliksemschade en hagelschade. Daarnaast ben je met een WA+ verzekering ook verzekerd tegen diefstal. Dit zal voor een goedkope motor een stuk minder uitmaken dan bij een dure nieuwe motor. 

 

In het geval dat je een WA+ verzekering niet genoeg vindt, kun je ook nog kiezen voor een All Risk verzekering. Er komen hier nog een aantal dingen bij waar je tegen verzekerd bent in het verkeer. Je bent met deze verzekering ook verzekerd voor aanrijdingen. Verder ben je ook verzekerd voor het geval dat je van de weg raakt of weg slipt. Op deze manier ben je dus hoe dan ook verzekerd wanneer jij je aan de verkeersregels houdt. 

 

Geef een reactie