De eindeloze mogelijkheden van epoxy

Epoxy, wellicht ken hebben van de unieke resin art creaties die de laatste jaren enorm populair zijn en wordt het ook erg veel toegepast bij boten. De epoxy is te gebruiken bij vele producten en borstjes de juiste bescherming, zoals bij boten of is het geschikt als vloercoating. Echter zijn er nog veel meer toepassingen en kun je epoxy kopen voor zowel het lijmen, beschermen als het creëren van unieke creaties. In dit blog zullen we je meer vertellen over wat er nu allemaal mogelijk is met epoxy en hebben we het over epoxy tix, de ijzersterke lijm van epoxy!

Maak ijzersterke lijmverbindingen!

Epoxylijm is een lijm gemaakt van epoxy dat met vulmiddel is verdikt. Er kunnen ijzersterke lijmverbindingen worden gemaakt en is de lijm hier waterafstotend, erg kwalitatief en gaat het hierdoor ook erg lang mee. Bovendien is het mogelijk om zelf je unieke lijm samen te stellen. Afhankelijk van de toepassing kun je de unieke epoxy lijm samenstellen. Wanneer je 2 houten platen wilt verlijmen, zul je lijm nodig moeten hebben met de dikte van jam. Door het vulmiddel toe te voegen aan de epoxy, zul je de lijm steeds een beetje dikker zien worden. Je kunt de lijm gebruiken wanneer je denkt dat deze goed is, maar kun je ook nog extra vulmiddel toevoegen. De lijm krijgt hierdoor een dikte dat te vergelijken is met de dikte van pindakaas, om met deze manier epoxy fillets te maken en deze mooi rechtop zullen blijven staan. 

De epoxy lijm is enorm sterk en hierdoor waterafstotend. Ook voor het afkitten van bepaalde producten is het daarom aan te raden om gebruik te maken van epoxy, waar je de komende jaren geen omkijken meer naar zult hebben, in tegenstelling tot de kit van siliconen. 

Epoxy kopen voor verschillende toepassingen

We benoemden het al even eerder in het blog, maar is de epoxy voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Zo kun je epoxy kopen om te gebruiken als lijm, maar kun je ook unieke vloercoating aanbrengen van epoxy. De vloeren van epoxy zijn slijtvast en zorgen hierdoor voor de juiste stevige vloeren, ideaal voor je garage of werkplaats!

Ook resin art en ingietingen zijn de laatste tijd enorm populair. Zo kun je een mal en epoxy kopen, om vervolgens een kostbare foto in te gieten en je een blijvend beeld zult creëren. Met verschillende kleurpigmenten kun je de creatie geheel naar jouw wensen kleur geven, om het beeld met de foto vervolgens te plaatsen op een unieke plek in huis! 

Kijk eens naar de verdere mogelijkheden van epoxy en ga aan de slag met bijvoorbeeld resin aert, waarbij je zelf unieke creaties kunt realiseren!

Geef een reactie