Klaar voor na de zomer

We gaan deze zomer extra genieten en uitrusten. Dat hebben we wel verdiend. Voor veel mensen was het vorige jaar nogal zwaar en ondanks dat we daar met een knallend Oud en Nieuw afscheid van hebben genomen, zijn we nu alweer halverwege het tweede jaar in deze wereldsituatie. Het wordt beter maar we zijn er nog niet uit. Dus na alle spanningen hebben we het wel verdiend om deze zomer te ontspannen. Dan kunnen we er daarna weer tegenaan als het gaat om werk, in ons eigen thuiskantoor!

Een eigen kantoortje

Voor veel mensen is een eigen kantoorruimte een vereiste geweest in huis de afgelopen tijd. We hebben natuurlijk veel vanuit huis gewerkt en blijven dat voorlopig ook doen. Alsmaar aan de keukentafel zitten is voor veel mensen niet heel relaxed aangezien er vaak nog meer mensen in huis wonen en je dan sneller gestoord wordt. Je concentratie wordt zo keer op keer verbroken. Tijd dus om dat rommelhok of die extra slaapkamer leeg te maken zodat je de ruimte kan omtoveren tot een fijne werkplek waar je ongestoord je uren kan maken.

Van computer tot document

Voor een fijne werkplek heb je natuurlijk wel het één en ander nodig. Zo is een bureau met een fijne stoel en een kast wel op zijn plaats. Waarschijnlijk heb je al een computer maar het is ook handig om een printer met genoeg inktcartridges aan te schaffen. Zo kan je documenten uitprinten en bewaren of op een analoge manier aantekeningen maken. Soms is het toch fijn om een fysiek document erbij te hebben liggen. Je kan inktcartridges van Canon kopen bij uwcartridgewinkel.nl.

Alle extraatjes

Maar een kantoor is niet af zonder wat extraatjes. Zorg dat alles aanwezig is zoals pennen, potloden, nietjes en ook genoeg papier. Dit geeft namelijk niet alleen gemak tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden maar ook het gevoel van een écht kantoor. Dit resulteert er vervolgens weer in dat we meer gemotiveerd aan het werk gaan.

Goed georganiseerd

Houd je werk goed georganiseerd. Dit moet zowel op je laptop als in de fysieke ruimte. Maak mapjes aan en verdeel alles goed. Ook die kast waar ik het eerder over had, is hier een goed voorbeeld van. Je zou zelfs met kleurcodes kunnen werken om al die documenten goed gescheiden te houden. En vergeet niet eens in de zoveel tijd kritisch te kijken naar wat er weg kan. Dan blijft het ook op die manier geordend en een fijne werkplek

Geef een antwoord