Hoe regel je het perfecte weekendje weg?

Een weekendje weg is altijd iets om naar uit te kijken. Persoonlijk doe ik het veel te weinig. En dat terwijl ik het juist de perfecte middenweg vind tussen een dagje erop uit en een vakantie. Een dagje weg is soms te kort en een vakantie soms te lang. Een (lang) weekend weg is precies goed. En dat we het niet zo vaak doen, draagt waarschijnlijk bij aan de mate van ‘speciaal’ die je ervaart als het dan wel zo ver is. Maar dan moet het wel goed geregeld zijn. In deze blog vertel ik je hoe je dat regelt.

Wat is de bedoeling

Allereerst is het de vraag: waarom ga je weg? Is het puur om even te ontspannen in een andere omgeving? Wil je jezelf in de watten laten leggen of ben je juist op zoek naar actie en avontuur? Voor je iets kan boeken moet dit duidelijk zijn, voor jezelf en de rest van je gezelschap.

De juiste balans

Het kan namelijk maar zo zijn dat iedereen wat anders wil. Je moet dan zoeken naar de juiste balans. Zelfs met een kort weekend moet dit in bijna alle gevallen. Als je drie of vier dagen weg bent, is dat erg lang als je alleen wilt ontspannen. Wellicht wil je s avonds wel ergens gaan dansen of een middag een boswandeling maken. Dat moet je meenemen in je zoektocht naar de perfecte plek.

De voorbereiding is het halve werk

Maar als je dan alles hotels uitgeplozen hebt en de ideale plek geboekt hebt, dan heb je de helft van de voorbereiding al gedaan. Je bent al op een kwart. Persoonlijk vind ik het prettig om uiterlijk een dag van tevoren een tas in te pakken. En aangezien we een weekendje weg gaan, hoeven we niet eens zoveel dingen mee te nemen. Maar aan de andere kant neem ik altijd standaard te veel mee. En wie gaat daar iets van zeggen? We zijn op vakantie. Zorg dat alles wat je moet regelen uiterlijk een dag van tevoren geregeld is. Zo voorkom je stress op de dag van vertrek en twijfels tijdens je vakantie.

Laat de boel thuis

Want zodra je van huis gaat en de deur op slot doet, ben je even weg. Het is belangrijk om dat ook tot je door te laten dringen. We laten ‘thuis’ ook echt thuis. Op die manier ben je er zeker van dat je het meeste uit je zorgeloze vakantie haalt.

Geef een reactie