Met een Tanita weegschaal kies je voor een slimme weegschaal!

Meten is en blijft weten. En omdat steeds meer mensen oog hebben voor een gezonde leefwijze en graag alles willen weten over het lichaam en gewicht, wordt ook al steeds meer gebruikgemaakt van de Tanita weegschaal. Over een slimme weegschaal gesproken! Want wat meet een dergelijke weegschaal nou eigenlijk niet? Daarom zie je eigenlijk bij alle professionals wel een Tanita weegschaal staan. Dat zegt veel, zo niet alles!

Bekend Japans merk dat staat voor topkwaliteit

Tanita is een bekend Japans merk dat nadrukkelijk staat voor topkwaliteit. Het bedrijf produceert alleen de beste lichaamsmeters en weegschalen. Niet voor niets maken heel erg veel sporters, diëtisten en voedingsdeskundigen gebruik van slimme weegschalen van dit merk. De weegschalen van Tanita zijn zeer betrouwbaar. Je hebt de weegschalen overigens in tal van verschillende soorten. 

De weegschalen werken met de BIA methode

Het is goed wegen met Tanita, zoveel is wel zeker. Je kunt met de weegschalen heel veel parameters van het lichaam op de voet volgen en ook nadrukkelijk in de gaten houden. Zeker ook professionals maken graag gebruik van deze slimme weegschalen. Daarom zie in grote sportscholen, afslankstudio's en bij professionele sporters niet zelden een Tanita weegschaal staan. De weegschalen maken allemaal gebruik van de BIA methode. BIA staat in dit verband voor Bioelectrical Impedance Analysis. Hoe dat werkt, dat leggen we je hier precies uit.

Pulse door jouw lichaam

Maak je gebruik van een Tanita weegschaal, dan wordt er een signaal verstuurd via de elektroden die op de weegschaal zitten. Er gaat als je de weegschaal gebruikt een elektrische pulse door jouw lichaam. Aan de hand van die pulse worden de verschillende lichaams parameters zoals bijvoorbeeld vetpercentage, spiermassa, vochtpercentage steeds op de enige juiste wijze berekend en ook meteen geanalyseerd. Zo krijg je met behulp van de weegschaal een indicatie hoe het met jouw gezondheid gesteld is. 

Check de resultaten en handel er vervolgens naar

Het is tegenwoordig prima dat je zoveel mogelijk in de gaten houdt als het om het lichaam gaat. We willen immers allemaal zo lang mogelijk leven en zo lang mogelijk gezond blijven. Je kunt jezelf een handje helpen door de verschillende waarden goed in de gaten te houden en naar aanleiding van de uitkomsten te handelen. Zo kun je steeds gezond en fit blijven. Heel verstandig dus om ook de aanschaf van een Tanita weegschaal aan te schaffen. Kortom, het is zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden.

 

Geef een reactie