Wat voor raamdecoratie is geschikt voor je woonkamer?

Raambekleding is een lastig onderwerp. Het hangt samen met vele factoren en is afhankelijk van je ruimte, van je smaak en van de keuzes die je hebt. Het is daarmee een zeer individueel object, het kan vaak niet op een uniforme manier worden benaderd. Toch gaan we dit in deze blog doen, omdat wij dit kunnen met betrekking tot dit onderwerp. Het is namelijk wel degelijk zeer goed mogelijk om jou een zo goed mogelijk advies te geven wat betreft de raamdecoratie voor je woonkamer. 

Functionaliteit

Allereerst zul je de functionaliteit van de raambekleding in acht moeten nemen. Raambekleding in je woonkamer dient er vaak voor om buitenstaanders en voorbijgangers te verhinderen de mogelijkheid te hebben om naar binnen te kijken. Dit kun je vrijwel met elk type raamdecoratie bereiken. Dit komt omdat het niet per se een verduisterend effect moet hebben, je slaapt immers (meestal) niet in de woonkamer. Wat je eisen ook zijn wat betreft de functionaliteit; met plisse gordijnen op maat kun je eigenlijk nooit fout zitten. Waarom? Nou, plissé gordijnen op maat zijn, zoals de naam al zegt, op maat. Dit zorgt ervoor dat ze goed aansluiten en derhalve minder licht doorlaten en daarbij ook nog eens het hele raam bedekken. Naar binnen gluren is dus niet meer mogelijk! Daarnaast zijn plissé gordijnen ook verkrijgbaar in versies die verduisterend werken. Ook zijn ze zeer makkelijk te gebruiken door middel van een kettingconstructie. Het vouwt zich uit wanneer er getrokken wordt aan de ketting of wanneer men hem laat vieren; zeer gebruiksvriendelijk dus. 

Stijl

De stijl is ook enigszins van belang voor je raamdecoratie. Je zult iets moeten vinden dat aansluit op jouw stijl en een verlenging is van je interieur. Het interieur is een samensmelting van alle losstaande objecten, kleuren en patronen. Wil je dit écht goed doen? Dan zorg je ervoor dat ook je raamdecoratie hierop aansluit. Nee, het hoeft niet in dezelfde kleur of hetzelfde patroon te zijn. Het mag best contrasteren, maar het gaat erom dat het aansluit. Gelukkig zijn plissé gordijnen er in allerlei soorten stoffen, patronen en kleuren. Dit maakt dat het wel past in elk soort interieur, heb jij even geluk!

Advies

Mocht je het echt even allemaal niet meer weten, is het raadzaam om naar een specialist te gaan. Iemand van de winkel kan je hoogstwaarschijnlijk nog wel helpen te bepalen wat je nodig hebt en hoe dit het beste gerealiseerd kan worden. 

 

Geef een reactie