De beste manier om afval te scheiden!

Mensen produceren erg veel afval. Alhoewel het soms niet zo lijkt, produceren we toch echt zo’n 490 kilo afval per jaar, per persoon! Dit is natuurlijk erg veel en belandt het meeste afval bij het restafval, terwijl er erg veel gerecycled kan worden. Zo kan er een erg goed onderscheid worden gemaakt tussen plastic, papier en restafval, waarna de materialen hergebruikt kunnen worden voor de productie van nieuwe producten. In dit blog vertellen we je graag meer over het scheiden van afval, wat nu precies het nut ervan is en hoe je het jezelf gemakkelijk kunt maken!

Waarom is afval scheiden zo belangrijk?

Voor de een is het erg duidelijk dat we afval dienen te scheiden, voor de ander is het nog steeds een grote vraag en wordt er nauwelijks moeite voor gedaan. Het is beter voor het milieu wanneer je het afval scheidt, omdat het dan op een juiste manier verwerkt kan worden. Fabrikanten kunnen recycleerbare producten opnieuw gebruiken bij de productie van bijvoorbeeld een nieuw product, terwijl de fabrikant geen nieuwe grondstoffen hoeft aan te breken! Bierbrouwerijen maken hun kratten bijvoorbeeld van gerecycled plastic, waardoor er erg veel grondstoffen bespaard worden en er maar een kleine moeite van jou wordt gevraagd!

Denk aan elkaar!

Afval scheiden doe je niet alleen voor jezelf, je doet het ook vooral voor anderen. Wanneer we allemaal ons plastic in een plastic container deponeren, papierafval verzamelen en andere afvalsoorten op een juiste manier van elkaar scheiden, kunnen we zoveel mogelijk winsten pakken en producten hergebruiken. Samen zorgen we er op deze manier voor dat er bijvoorbeeld niet onnodig bomen hoeven worden gekapt voor de productie van karton, maar kan er nu oud papier gebruikt worden. 

Een manier om als ondernemer bedrijfsafval te verzamelen en op een juiste manier te scheiden, is het huren van een afvalcontainer!

Het huren van een afvalcontainer

Bedrijven zijn tegenwoordig zelf verantwoordelijk voor de gehele verwerking van het bedrijfsafval. Tegen een forse betaling kun je de gemeente het afval laten ophalen, maar zijn er verschillende andere bedrijven die graag je bedrijfsafval ophalen en werken. Je kunt een afvalcontainer huren om over een container te beschikken, waar je zelf het afval in kunt scheiden en de container aan de hand van een ophaalfrequentie het afval komt ophalen. Voor een maandelijks tarief beschik je over een afvalcontainer voor verschillende afvalsoorten, een ophaalfrequentie en wordt het bedrijfsafval op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Op de website van het afvalverwerkingsbedrijf vind je alle informatie en kun je gemakkelijk je maandtarief berekenen, waarna je beschikt over een juiste afvalverwerking in je onderneming!

Geef een reactie