Een aula om jaloers op te worden

Sinds mijn oudste dochter naar de basisschool is gegaan, zit ik in een ouderbestuur. Het is een bestuur wat zorgt voor leuke activiteiten en regelt de organisatie rondom feestdagen en geplande partijen. Het is een leuke hobby, er zit wel wat tijd in overigens. Het is op vrijwillige basis dus je kunt altijd aangeven even geen tijd te hebben. Gelukkig zijn de meeste ouders altijd paraat om te helpen!

 

Aula/overblijf ruimte renoveren

De school bestaat nu inmiddels dertig jaar. De school is hier en daar wel wat opgeknapt met een likje verf of een leuk behangetje, echter was de aula/overblijf ruimte echt wel aan nieuw meubilair en professionele renovatie nodig. Er is namelijk drie jaar geleden een flinke lekkage geweest dus het was ook echt geen gezicht meer. Al snel konden we een puincontainer huren, hier mochten wij als ouderraad alvast de dingen in gooien wat wij wilde vervangen. De puincontainer huren deden wij gemakkelijk online, in overleg met de directeur van je basisschool. Dat soort klusjes zijn dus ook voor de ouderraad. Een manusje van alles wordt dat ook wel genoemd.

 

Renovatie in volle gang

Bijna al het meubilair was al afgevoerd, het plafond was al bijna helemaal verwijderd. De klusjesmannen deden hun best om het zo snel mogelijk af te hebben. Ondertussen hadden wij de kleuren en posters al uitgezocht en de bestelling bij de directeur neer gelegd. De directeur gaf ons een budget van 500 euro voor de muren en de aankleding. De kosten van de puincontainer huren en het meubilair had een apart budget. We besloten te gaan voor rustige maar moderne kleuren. De aardetinten waren bij alle ouders een grote hit. De kleuren waren licht en rustig. De aankleding is verder uitgekozen op basis van felle kleuren voor de gezelligheid. De kinderen mochten zelf ook nog schilderen op grote posters, hier is 1 muur voor uitgekozen. De posters worden allemaal opgehangen en geplastificeerd, de posters zouden dus voor altijd blijven hangen. De kinderen kregen een thema mee, namelijk, natuur dingen. Veel kinderen kozen ervoor om bomen of de zee te schilderen, andere kinderen leefde zich uit met het schilderen van dieren. De kinderen hebben nog tot het einde van de week om de poster in te leveren. Heel veel ouders komen regelmatig even om het hoekje kijken in de ruimte om te kijken of het al wat wordt. De klusjesmannen worden inmiddels goed verwend door de kinderen en ouders met koeken, chocola en ander lekkernij. Allemaal om te bedanken voor hun harde inzet.

Geef een reactie