Eindelijk! We verhuizen naar Harderwijk!

Eindelijk! Na jaren van sparen en hopen is het dan eindelijk zo ver: we verhuizen naar Harderwijk.  Het is een droom die uitkomt. Ik wilde al jaren naar het midden van het land, maar werk en andere verplichtingen hielden ons in de Randstad. Maar mijn geduld wordt beloond. We hebben een heerlijke woning gevonden aan de rand van deze charmante stad en nu is het nog een kwestie van verbouwen en dan inpakken en wegwezen. Oké, zo makkelijk zal het niet worden. Er moet echt veel gebeuren in ons nieuwe huis. Nu is mijn man een echte klusser dus hij vindt het al helemaal goed. Hij heeft zelfs speciaal gespaard om Makita gereedschap te kopen. Gewoon een hele serie aan Makita spullen waarmee hij lekker aan de slag kan zoals een Makita boormachine en een Makita heggenschaar. Makita is het helemaal, volgens hem. Nou, het zal wel. Ik laat hem zijn gang gaan.

Makita koop je online

Maar mijn man is vast van plan me helemaal mee te nemen in het verbouwingsverhaal te beginnen met het kopen van het gereedschap. Hartstikke lief natuurlijk. Dus zat ik al gauw naast hem online allerlei gereedschap te bekijken. Het duurde niet lang of ik wist alles van het illustere merk. Makita klinkt bijna sprookjesachtig en dat komt omdat het merk uit het verre Japan komt. Daar is het in 1915 opgericht door Mosaburo Makita. Hij begon met de verkoop en het repareren van licht, draagbaar gereedschap dat werd aangedreven door elektriciteit. In 1935 werden zijn apparaten voor het eerst over de grenzen verkocht en wel aan de toenmalige Sovjet Unie. Daarna braken er zware tijden aan rond de Tweede Wereld Oorlog. Het bedrijf moest verhuizen om te voorkomen dat het werd gebombardeerd. Maar Makita kwam dit goed te boven en in de jaren die volgende groeide het bedrijf gestaag. Eerst in Japan zelf, maar later ook naar het buitenland naar landen zoals Australië, Canada en Nederland. Inmiddels is dit grote, internationale bedrijf niet meer weg te denken uit de klusmarkt. Ook in Nederland kun je makkelijk aan hun gereedschap komen. Je koopt het gewoon online.

We zijn aan het verbouwen

Met zijn gloednieuwe Makita gereedschap is mijn man in het huis begonnen. Het wordt echt geweldig. Over een paar weken kunnen we over. Ik kan niet wachten. Wonen in Harderwijk met aan de ene kant het Veluwemeer en aan de andere kant de bossen lijkt me fantastisch. En ik ga elke week in ieder geval een keer verse vis halen. Harderwijk, mijn droom is uitgekomen en ik ga er met plezier wonen.

Geef een reactie