Een graafmelding doen via Klicapp: zo werkt het

Wanneer er gegraven gaat worden is het van belang dat er een vergunning, of iets in trant van goedkeuring aanwezig is om te kunnen starten. Deze vergunningen zijn vooral gebaseerd op het terrein waar je wilt gaan graven en de eigenschappen van het terrein. Waar het ergens achteraf geen probleem hoeft te zijn, is dat in de stad een heel ander verhaal. Een vergunning krijgen wilt eigenlijk vooral zeggen: in dit gebied is het mogelijk om te graven. En zonder deze informatie weet je eigenlijk niet of het überhaupt kan, dus een graafmelding doen is niet alleen voor de grond zelf goed, maar ook voor degene die de graafmelding doet. Het gebruik van de klicapp werkt heel simpel, je leest hieronder hoe het werkt.

Een paar stappen

Een graafmelding doen is verplicht maar kan met de klicapp binnen een paar stappen geregeld worden. De eerste stap van een klic melding aanvragen houdt in dat je het gebied waarin je wilt gaan graven helder maakt. Dit kan heel makkelijk door de plattegrond die zichtbaar is op de site. Je kunt naar de locatie gaan en markeren wat het gebied gaat zijn. Zorg ervoor dat het precies klopt, anders kan het zijn dat je geen vergunning krijgt. Ook is het goed om te weten dat er een maximum is wat betreft de grootte van het gebied. Daarna werk je de melding verder uit door aan te geven wat de werkzaamheden precies gaan inhouden. Voor de rest bestaan de stappen vooral uit het kenbaar maken van jouw informatie en het eventueel invullen van extra gegevens die van toepassing zijn voor de vergunning.

Kosten

De kosten liggen gelukkig niet hoog en zijn snel geregeld. Je kan gewoon met je bank betalen en het kost je 36 euro (excl.) Deze prijs ligt vast waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Het is dus ook niet afhankelijk van de grootte van het gebied. Wanneer de betaling afgerond is kun je een bericht ontvangen binnen meestal 1 werkdag, dat bericht zal de overeenkomst van de melding inhouden. Het grootste gedeelte van de graafmeldingen die worden gedaan worden ook goedgekeurd, wat betekent dat je vrijwel meteen aan de slag kan.

Duur

Als het gaat over vergunningen is een vraag die vaak gesteld wordt en ook wel eens onduidelijk blijft: hoe lang is de vergunning geldig? Gelukkig is dat in het geval van graafmeldingen en vergunningen heel simpel te achterhalen. Op de website van de klicapp kan je lezen dat de vergunning die je krijgt twintig dagen geldig is. Het is echter wel mogelijk om de vergunning opnieuw aan te vragen, hierdoor is het mogelijk om de werkzaamheden te vervolgen wanneer je niet klaar kan zijn binnen de twintig dagen.

Geef een reactie