Kindling cracker: snel een knapperend haardvuur

Sinds ik in Harderwijk woon ga ik steeds meer terug naar de natuur. Waar ik vroeger mijn flat in de randstad met de CV verwarmde, ga ik nu terug naar die goeie oude open haard. Mijn partner en ik trekken er een paar keer per jaar op uit om zelf hout te hakken in gebieden waar dat is toegestaan en met grote blokken hout komen we dan terug in Harderwijk. We slaan ze op in een half overdekte schuur en dat staat alleen al heerlijk landelijk. En het geeft iets knus om zo’n houtvoorraad te hebben. Net als vroeger verzamel je materiaal om de winter door te komen. Maar ja, die grote houtblokken vatten moeilijk vlam. Daarom hebben we een kindling cracker gekocht. Daar heb je nog nooit van gehoord? Nee, dat had ik ook niet. Maar ik kan nu niet meer zonder mijn kindling cracker.

Kindling cracker: wat is het?

Geloof het of niet maar de kindling cracker is uitgevonden door een 13 jarige scholiere. Ayla Hutchinson deed mee aan een schoolproject op haar school in Nieuw Zeeland en bedacht dit hele handige apparaat. De kindling cracker maakt je enorme houtblokken een stuk kleiner en dat is handig want kleinere stukjes hout branden makkelijker en branden ook schoner. Je huiskamer, maar ook je zwembad of sauna zijn zo sneller warm. En het kost je niet al te veel moeite om met dit hulpmiddel je houtblokken kleiner te maken. De kindling cracker is gemaakt van gietijzer en weegt ongeveer vier en een halve kilo. Je zet het blok hout in het apparaat en je geeft er een paar flinke kloppen op en het hout splitst zich mooi in tweeën. Het is een stuk veiliger dan dat jijzelf of iemand anders het hout vasthoudt en dan de bijl ernaartoe vliegt.

Knapperend haardvuur

Het heeft wel wat om in je tuin even wat moeite te doen voor een knapperend haardvuur. Als we op een rustige zondagmiddag met een mok chocomelk naar de vlammen willen staren, gaan we eerst even in de tuin aan de slag. We hebben zo ook gelijk wat lichaamsbeweging en het is leuk om op deze manier zelf je haardvuur voor te bereiden. Inmiddels weten we al niet meer beter. Wij kunnen niet zonder kindling cracker. We hebben dankzij dat apparaat zo een heerlijk haardvuurtje en dan kan het grote genieten beginnen. Voor jou ook?

Geef een antwoord