Eigen bedrijf? Hier moet je op letten!

Ga je binnenkort je eigen bedrijf opstarten? Dan is het belangrijk om een aantal dingen te regelen. Zo is het bijvoorbeeld slim om je bedrijf in te schrijven, bepaalde administratie alvast te regelen en nog veel meer! In deze blog nemen we je mee in een aantal dingen die ervoor zorgen dat je goed van start kan gaan zodat alles goed geregeld is.

Inschrijven van je bedrijf

Volgens de wet moet je echter, zodra u een bedrijf start, in het ondernemingsregister worden ingeschreven. Volgens de wet ben je een bedrijf als je zelfstandig goederen of diensten aan anderen levert met winstoogmerk. Je kan je tegen een vergoeding van 50 euro persoonlijk aanmelden bij de Kamer van Koophandel. Je moet je binnen een week na het starten van jouw bedrijf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Vervolgens ontvang je het KvK-nummer. Dit nummer heb je nodig om een ​​bedrijf te starten, en u heeft ook een btw-nummer nodig bij de belastingdienst.

Auto van de zaak

Heb je voor een bepaalde tijd een auto op de zaak nodig? Dan is het slim om te kijken naar short lease. Met shortlease zakelijk kan je namelijk voor een korte periode voordelig een auto leasen. Hierdoor zal je nooit in de problemen komen als je bijvoorbeeld iets moet vervoeren of ergens heen moet wanneer je niet beschikt over een auto.

Zakelijke bankrekening

Om overzicht te behouden, is het inderdaad noodzakelijk om een ​​zakelijke bankrekening te hebben. Zodra de financiering bij de bank is verkregen, kan het nodig zijn om daar een zakelijke bankrekening te openen (dit is meestal het geval bij hypotheekleningen). Een zakelijke bankrekening zorgt ervoor dat inkomsten en uitgaven heel duidelijk en overzichtelijk voor je zijn. Wees daarom consequent bij het doen van particuliere of zakelijke betalingen. Wen eraan om de twee te scheiden en zakelijke uitgaven van je zakelijke rekening af te trekken, en vice versa.

Verzekeringen

Als bedrijf is het slim om verschillende verzekeringen te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een ziektekostenverzekering. Iedereen in Nederland is verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten, zie hiervoor mijn vorige blog over verzekeringen. Als ondernemer bent u ook verplicht om een ​​dergelijke verzekering af te sluiten. Denk goed na over de risico's die u wilt nemen voordat u een zorgverzekering als een ondernemer aanvraagt. Hoe lang kan het bedrijf zonder jou duren? Ben je vaak afwezig op je werk?

Geef een reactie