Minder lichamelijke klachten

We willen natuurlijk allemaal gezond zijn. Een focus op genoeg bewegen en gezond eten is dan ook belangrijk tijdens ons dagelijks leven. Toch is er helaas niet alleen een virus pandemie maar ook een pandemie met overgewicht. Doordat mensen te veel en te ongezond eten worden ze zwaarder dan goed is en dit brengt natuurlijk veel gezondheidsklachten met zich mee. Maar mensen die wel gezond eten en veel sporten kunnen ook met lichamelijke klachten te maken krijgen. Als je echt veel sport dan kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met blessures. Ook dagelijks achter een bureau zitten en op de computer werken kan zorgen voor klachten. Kort gezegd, het is belangrijk om op meerdere manieren balans te zoeken in je leven en gewoontes te implementeren die zorgen voor zo weinig mogelijk lichamelijke klachten. In dit artikel bespreken we tips om minder last te hebben van blessures en klachten.

Goede schoenen

Minder lichamelijke klachten begint bij goede schoenen. Als je veel wandelt of staat dan zul je al snel last krijgen van pijnlijke voeten. Ook kunnen schoenen die je voeten niet goed ondersteunen en je in een verkeerde houding dwingen zorgen voor kuitproblemen. Kies daarom voor goede, ondersteunende schoenen. Voor vrouwen die vaak op hakken lopen kunnen dit ara schoenen zijn. Heren die ook van gemak houden kunnen voor instappers heren gaan. Inlegzolen kunnen ook veel comfort toevoegen.

Ergonomische stoel

Er is in de afgelopen jaren hebben veel bedrijven aandacht besteed aan het zorgen voor een ergonomische werkomgeving. Denk aan een ergonomisch toetsenbord en een ergonomische bureaustoel. Maar het is ook aan jezelf om klachten door werken te voorkomen. Er wordt vaak gesproken over de perfecte houding om te zitten. Maar tegelijkertijd is het niet alleen belangrijk om in de juiste houding te zitten, maar net zo belangrijk om regelmatig van houding te veranderen. Ga bijvoorbeeld ook af en toe staan en loop een keer per anderhalf uur even een rondje. Op deze manier zorg je dat specifieke gewrichten en spieren niet door lang in dezelfde houding zitten overbelast raken.

Stretchen

Stretchen, het is iets wat we vaak doen voor of na het sporten. Maar ook als je niet sport is het ontzettend belangrijk om dagelijks te stretchen. Een gemakkelijke manier om een stretchroutine in te bouwen is om het dagelijks vijftien minuten nadat je wakker wordt en vijftien minuten voordat je naar bed gaat te doen. Zo’n stretchroutine zal zowel je gewrichten als je spieren veel goed doen en lichamelijke klachten voorkomen.

Geef een reactie