Ga verveling te lijf met deze tips

Er is geen sprake meer van maatregelen en lock downs, wat betekent dat onze weekagenda weer flink volgepland zit. Eindelijk weer genieten van vakantie, dagjes weg, uit eten en een festival op een zomerse dag. Een weekend zonder plannen kan daarom als een heerlijk ontspannen moment voelen, maar ook kan de verveling toeslaan. Het is helemaal niet vreemd dat je niet ieder weekend een bomvolle agenda hebt, je wilt immers ook wat tijd voor jezelf hebben. Maar merk je nu dat, ondanks alle gezellige activiteiten die je normaal hebt, je gaat vervelen wanneer je vrij bent? Dan doe je in dit blog inspiratie op van dingen die je kunt gaan doen wanneer de verveling toeslaat. Wat dacht je van een nieuwe hobby, fit de zomer door en online vermaak?

 

Nieuwe hobby

Deze periode leent zich perfect om een nieuwe hobby aan te nemen. Pak bijvoorbeeld de fotografie weer eens op en ga op pad met je camera. Ook met nieuwe smartphones kun je tegenwoordig professionele foto’s maken. Omdat fotografie een kunstvorm is kun je deze hobby helemaal naar eigen wens inrichten. Heb je de creatieve smaak te pakken, dan kun je hier ook op diverse andere manieren mee aan de slag. Oefen je nagellak-skills op je vriendinnen, maak eigen sieraden of giet gedroogde bloemen in epoxy om je eigen kunstwerk en woonaccessoire te maken.

 

Summer body

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de sportieve aanpak kun je eigenlijk niet overslaan. Al die snacks die we normaal gesproken de hele dag links kunnen laten liggen omdat we niet thuis waren, zijn nu wel heel dicht binnen handbereik. Je bent dan ook echt niet de enige die zijn korte broeken van vorig jaar niet meer past. Helemaal niet erg, maar wel is het belangrijk om actief te blijven. Veel personal trainers hebben hun favoriete oefeningen online gezet en sportscholen bieden hun groepslessen nu ook aan in apps en op de website. Ook buiten kun je natuurlijk actief zijn. Kies eens een nieuwe wandelroute uit of pak de fiets weer uit de schuur. Voor lange afstanden kun je ook kiezen voor een Flyer e-bike. Op een elektrische fiets ben je actief bezig, maar door de ondersteuning is het veel toegankelijker om lange afstanden te fietsen. Er zijn verschillende flyer elektrische fietsen waar je uit kunt kiezen, zorg er in ieder geval voor dat je een model kiest dat goed past bij het gebruik dat je van de fiets wilt maken en het landschap waar je fietst.

 

Online

Online kunnen we ons natuurlijk prima vermaken met platformen als Netflix en Videoland. Maar je kunt jezelf  ook nuttig maken door bijvoorbeeld eens die eindeloze rode badges van je mail-app weg te werken. Organiseer je mailbox met mapjes en verwijder al die nieuwsbrieven die al weken ongeopend staan te wachten.

Geef een reactie