Het bad- of doucheritueel

Veel mensen kunnen er ontzettend van genieten. Voor veel mensen is het dan ook een fijne vorm van ontspanning: het nemen van een warm bad of een warme douche. Het is goed om je dag mentaal af te sluiten door onder het water letterlijk al je gedachten van je af te laten spoelen. Ook in bad kun je waarschijnlijk heerlijk tot rust komen. Of misschien neem je liever ‘s ochtends een koude douche om met een frisse start aan je dag te kunnen beginnen. Hoe je het ook went of keert, het is een fijn ritueel om je dag mee te starten en af te sluiten. In dit artikel worden er tips gegeven om dit ritueel nog fijner te maken.

Een warm bad

Als je besluit een warm bad te nemen, kun je sowieso beginnen met het vol laten lopen van je bad. Het liefst met warm water natuurlijk! Vervolgens kun je er een lekkere badolie, badschuim of bruisbal aan toevoegen. Je hebt deze producten van verschillende merken, maar Therme is wel een van de beteren. De Therme producten zijn er namelijk op gericht om jezelf een wellness ervaring te bieden, maar dan thuis. De producten zijn dan ook met veel zorg samengesteld. Naast fijne producten toevoegen, kun je ook nog wat kaarsen aansteken en het licht in je badkamer een beetje dimmen. Tevens is een rustig, ontspannen muziekje op de achtergrond erg prettig. Tot slot, leg je telefoon of laptop eens weg. Je kunt namelijk ook een goed boek lezen of gaan voor een leuk tijdschrift. Op die manier kun je echt even helemaal ontspannen.

Een warme douche

Heb je nu geen bad in huis, waardoor je niet uren kunt genieten van warm water? Wees dan niet getreurd, want je kunt alsnog een heerlijk ritueel hebben. Net zoals omschreven in de bovenstaande alinea kun je rustige achtergrond muziek aanzetten. Zet deze dan wel wat harder, want als je onder de douche staat, hoor je waarschijnlijk vooral het water stromen. Daarnaast kun je, net zoals bij een bad, fijne kaarsen aansteken en het licht verder een beetje dimmen. Tot slot, kun je jezelf verwennen door luxe douchegel te kopen. Vergeet ook niet te denken aan een goede scrub. En was je haren bijvoorbeeld een keer wat uitgebreider met een haarmasker.

De koude douche

Naast al die ontspanning in de avond of op een zondagochtend, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om juist een koude ochtenddouche op een doordeweekse dag te houden. Zet een oppeppend muziekje aan en stap snel onder de koude straal! 

Geef een reactie