Een SEO specialist kan je helpen hoger te ranken

Was het vroeger vooral belangrijk dat je bedrijfsnaam overal zichtbaar was en dat mensen je bij elkaar aanbevolen, is het nu vooral belangrijk om bovenaan te staan in de diverse zoekmachines. Mensen zullen niet zo snel meer het telefoonnummer van jouw bedrijf noteren als ze langs de lijn staan bij de lokale voetbalclub. Nee, als mensen een dienst of product nodig hebben en zo 1-2-3 niet weten waar ze daarvoor terecht kunnen, dan duiken ze toch de zoekmachine in. Even googlen is zo'n beetje de meest gehoorde term als er naar iets gezocht wordt. En dus is het van belang dat jij daar staat. Bovenaan in Google. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Om te beginnen schakel je een SEO specialist in.

Een SEO specialist kan je echt helpen

SEO staat voor Search Engine Optimalization. Dus: optimaal gebruikmaken van een zoekmachine. En de SEO specialist kan je goed vertellen hoe je dat voor elkaar krijgt. Het is wel een kwestie van de lange adem, de SEO specialist zal je dat ook vertellen. Het is geen kwestie van een kunstje uithalen en daar jarenlang de vruchten van plukken. Nee, SEO is en blijft hard werken. Je wilt zo hoog mogelijk terechtkomen in de zoekmachine en ook op die positie blijven.

Een hoge ranking levert geld op

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een advertentie te kopen en zo bovenaan in Google terecht te komen. Veel grote bedrijven kiezen daarvoor, maar het kan flink in de papieren lopen. En organisch verkeer is altijd beter dan een gekochte ranking. Maar voor een hoge, organische, ranking moet je hard werken. Het is een kwestie van blogs schrijven, linkjes plaatsen, unieke afbeeldingen gebruiken en vooral doorzetten. Je SEO specialist zal je ook wijzen op zoekwoordenonderzoeken en het gebruik van analytics. Ja, voor je hoog in de zoekmachine staat heb je al heel wat nieuwe termen geleerd. Maar het is echt de moeite waard als je hierdoor je omzet ziet stijgen.

Blijf actief en zet door

Heb je de positie in de zoekmachine bereikt die je je als doel had gesteld? Gefeliciteerd! De SEO specialist zal je dan direct vertellen dat dit geen blijvend iets is. Je zult moeten blijven publiceren, linken en bloggen om deze ranking te behouden. De SEO specialist is je ook in dit stadium graag van dienst. Hij of zij kan voor je (laten) schrijven, een aanvullend zoekwoordenonderzoek uitvoeren en je meer algemene tips geven. Een SEO specialist is een goede investering!

Geef een reactie