Hoe je jouw partytent kunt verwarmen

Tijdens de lente- en zomermaanden is verwarming bij partytenten in het algemeen alleen nodig om de kou later op de avond te elimineren. In de herfst en vooral in de winter dien je de partytent een redelijke tijd op te warmen voordat de gasten arriveren om zo een ​​geslaagd evenement te kunnen garanderen. In dit artikel bespreken we een aantal do's en don't bij het verwarmen van jouw partytent. Zo weet je precies wat je wel of niet moet doen en kun je bij jouw evenement in de buitenlucht een fijne, gezellige ervaring bieden aan alle bezoekers.

Do's bij het verwarmen van jouw partytent

Laten we beginnen met de do's voor het op de juiste manier verwarmen van partytenten op feesten en evenementen. Allereerst is het te adviseren om gebruik te maken van een kachel met een krachtige ventilator. Indirecte kachels zijn hiervoor het beste om in te zetten. Verder: voor elk evenement of bijeenkomst is het te adviseren alles uitgebreid te testen en te zorgen dat alles goed werkt. Test daarom dan ook de verwarming van jouw partytent enkele dagen voordat het evenement plaatsvindt en op hetzelfde tijdstip dat je deze aanzet op het daadwerkelijke event. Zo kun je er zeker van zijn dat deze helemaal werkt en voldoende is voor de ruimte die je wilt verwarmen.

Ga je een event organiseren in de winter? Zet in dat geval dan de verwarming minimaal een uur aan voordat de mensen van jouw feest arriveren. Bij aankomst dienen gasten naar een muur van warmte te lopen. Op het moment dat ze naar een koude feesttent lopen, zullen ze niet opwarmen voor de hele functie en biedt je niet de gewenste ervaring voor bezoekers.

Verder is het te adviseren om jouw kachels naar de ingang te richten. Denk dan aan een winkel in een winkelstraat. Die hebben ook een verwarming boven de deur om ervoor te zorgen dat de temperatuur binnenin op een constant niveau blijft. Dat is aantrekkelijk en uitnodigend voor mensen om even naar binnen te lopen. De laatste belangrijke tip die we je willen meegeven is om koolmonoxidetesters te plaatsen, één voor elke verwarming.

Don'ts bij het verwarmen van jouw partytent

Ook belangrijk is om te weten wat je vooral niet moet doen om jouw partytenten van warmte te voorzien. Gebruik niet een halogeenverwarming, kastverwarming of een ander soort infraroodverwarming zonder ventilator. Deze zijn namelijk niet krachtig genoeg voor grotere feesttenten. Tenslotte: zorg dat ervoor dat niets in de buurt is van of een verwarming aanraakt. Dit klinkt voor de hand liggend maar is toch het vermelden waard.

Geef een reactie