Zorgen dat jouw sollicitatie wordt gezien door de besluitvormers

In dit artikel leggen we je uit hoe je ervoor zorgt dat je met jouw CV wordt gezien door de besluitvormers binnen een organisatie. Naast het hebben van een echt goed geschreven cv, is een van de dingen waarvan ik denk dat het echt belangrijk is een goed begrip hebben van het gehele wervingsproces. Ik denk vooral op dit moment omdat de markt een beetje klein is, beetje competitiever dan wat het eerder was, men gewoon een klein beetje slimmer moet worden over de manier waarop we daadwerkelijk solliciteren.

De dagen dat je zonder veel extra werk vooruit kunt gaan en je zomaar terug zal bellen, helaas is dit niet meer het geval. Hier zijn er een paar van snelle tips, dingen die wij jou aanbevelen om ervoor te zorgen dat jouw cv wordt ontvangen door de feitelijke besluitvormers, in tegenstelling tot wat vaak gebeurt waar het raakt verstrikt in een volgsysteem voor sollicitanten met veel bedrijven. Naast de tips in dit artikel bevelen we je aan om eens te kijken naar dit uitzendbureau Amsterdam als op zoek naar een baan in Amsterdam of omgeving.

Gebruik LinkedIn om de besluitvormer te vinden en te benaderen

Een van de beste tips die we jou kunnen bieden is om ervoor te zorgen dat jouw aanvraag binnenkomt is om via het bedrijfsprofiel op LinkedIn na te gaan wie de besluiten maakt binnen het bedrijf om erachter te komen wie de persoon is waarbij jouw CV onder de ogen moet komen. Laten we gewoon zeggen bijvoorbeeld dat je een accountant bent en je bent in Business Services en je bent aan het zoeken voor een bepaalde rol met een bedrijf als Deloitte. Gebruik dan LInkedIn om erachter te komen wie de Partner is die verantwoordelijk is voor Business Services bij Deloitte en stuur hem of haar via een e-mail een bericht of via LinkedIn.

Natuurlijk heb je al online gesolliciteerd, maar dat gaat gewoon om net zoals bij alle andere sollicitaten in de bundel, dus je hebt die basis gedekt en online gesolliciteerd maar wat wij jou adviseren is om het bedrijf ook een aparte e-mail te sturen, gewoon door te zeggen iets in de trant vanL "hey, ik  wilde gewoon contact opnemen, ik heb gezien dat jullie adverteren voor een rol en hier is mijn cv."

Gebruik jouw netwerk

Een andere tip die we je kunnen geven is heel eenvoudig, maar het is ook de meest effectieve en dat is om jouw eigen persoonlijke netwerk te gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw cv voor terechtkomt bij de besluitvormers. Dus neem even de tijd om na te denken, heb je ex-collega's, ken je die mensen met wie je studeert van de universiteit of een vriend of een vriend van een vriend die werkt bij het bedrijf waarvoor je solliciteert, want wij garanderen absoluut dat er niets krachtiger is dan een persoon die intern naar de beslisser van die rol loopt en zeggen dat hier het cv is van iemand die zij kennen en vertrouwen. Op die manier sturen ze intern een e-mail en ben je er absoluut zeker van dat je cv bij de juiste persoon terechtkomt.

Geef een reactie