Mijn eerste auto

Vanaf mijn geboorte ben ik al gek van auto's. Als baby zat ik urenlang alleen maar lachend in de auto en eenmaal iets ouder was het enige speelgoed waar ik mee wilde spelen auto gerelateerd. Nog een paar jaar ouder werd ik gek van allerlei autosport en ik krijg nog steeds een kriebel in mijn buik als ik aan Max zijn eerste overwinning terug denk. Het was dan ook geen verrassing dat een scooter mij niet zoveel kon intresseren. Ik wilde zo snel mogelijk autorijden en dan natuurlijk wel in mijn eigen auto. Het geld wat de meeste jongeren voor een scooter sparen, dat spaarde ik voor mijn auto en op mijn 18e had ik een mooie bedrag bij elkaar. Er was natuurlijk nog één horde die genomen moest worden, ik moest namelijk nog maar even mijn rijbewijs halen. De laatste horde en dan kon ik eindelijk zelf autorijden!

Rijbewijs halen

De horde van een rijbewijs halen ging mij gelukkig soepel en snel af. Volgens mijn rijinstructeur was ik een natuur talent. Het kon ook bijna niet anders, al jaren keek ik via de tv, games of in het echt mee hoe mensen auto reden. Het voelde bij mijn eerste rijles ook heel gewoon om eens zelf achter het stuur te zitten. Alles ging soepel en de rijinstructeur zag na een paar lessen al dat ik niet veel meer lessen tot mijn rij-examen nodig had. Toch was er wel een andere horde die nog genomen moest worden. Theoretisch leren was niet aan mij besteed, maar mijn theorie-examen zou ik toch moeten halen. Het welbekende driemaal is scheepsrecht gold ook voor mij en na drie pogingen was ik een theorie diploma rijker. Mijn praktijk examen ging net zoals mijn rijlessen voorbeeldig en na de eerste keer had ik eindelijk mijn rijbewijs in de pocket!

Eindelijk rijden

Nu ik mijn rijbewijs had gehaald, werd het tijd om op zoek te gaan naar een mooie auto. Mijn droom auto, een ferrari, zat er nog niet in, maar na een paar dagen zoeken kwam ik op een enorm mooie volvo xc60 occasion uit. Deze auto een tweedehands auto noemen is net zoals vloeken in de kerk. Afgezien van die paar kilometer die op de teller stonden was deze auto nog zo gloed als nieuw. De koning te rijk rijdt ik nu elke dag overal naar toe. Moeten mijn ouders, opa of oma ergens heen? Niets liever dan dat ik ze breng in mijn auto! 

Geef een reactie