Je huis beveiligen, doe je zo

Een veilig huis is enorm belangrijk. Het is toch jouw persoonlijke plek waar je je terug kan trekken als je alleen wilt zijn maar ook samen komt met je dierbare. Daarnaast is het de bewaarplek voor de meeste van je persoonlijke spullen. Maar goed, hoe zorg je er nu voor dat je jouw huis goed beveiligt? In deze blog geef ik je een paar tips over hoe je dit op verschillende manieren kan doen. Lees je mee?

Achter slot en grendel

Eén van de basisdingen die je moet toevoegen aan je huis ter bescherming is een goed slot. Het zal je verbazen hoe veel mensen een slecht slot op hun voordeur hebben. En dat terwijl je voordeur de eerste lijn van bescherming is. Tijd dus voor een goed slot. Wellicht wil je nog een extra slot toevoegen. Niet ter basis afsluiting van de deur maar voor een extra laag op die al bestaande afsluiting. Kies bij voorkeur een ander slot voor je garage en/of werkplek, zo heb je voor verschillende plekken andere sleutels en kan niet alles zo met één sleutel worden geopend.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Wil je in huis een extra beveiligingssysteem dan kan je kiezen voor een mistbeveiliging. Mistbeveiliging zorgt voor een beveiligingsmechanisme wanneer de inbreker in je huis is. Het systeem spuit dikke mist in de kamer en maakt het daarmee onmogelijk om rond te kunnen kijken. Het systeem kan aangesloten worden op een alarmcentrale en zo kunnen boeven geen kant op. En het mooiste is, de mist beschadigt je kostbaarheden niet! Even goed doorluchten en dan is het zo weer weg, maar de inbreker heeft het dan al opgegeven of zit achter slot en grendel. Installeer dit systeem in combinatie met camera beveiliging en het kan haast niet meer fout gaan.

Preventieve waarschuwing

Daarnaast zorgt de aanschaf van een beveiligingssysteem ook vaak voor een sticker of plaatje wat je bij de voordeur kan hangen. Dit schrikt inbrekers af nog voor ze erover denken om jouw huis als doelwit te kiezen. Zo heb je niet alleen beveiliging in je huis, je hebt ook nog een extra afschrikkingsmiddel buiten je huis.

Eigen gemoedstoestand

Als laatste kan het beveiligen van je huis ook je eigen gemoedstoestand verbeteren. Je kan je er namelijk alleen al veilig door voelen. Hierdoor maak je je wellicht ook minder zorgen en op die manier vergroot je dus ongemerkt het woongenot. Kijk snel wat voor beveiligingssysteem bij jou past en zorg dat jouw huis weerstand biedt tegen inbrekers.

Geef een reactie