Welke producten vind je in een medische groothandel?

De druk op de medische groothandels is gegroeid sinds de wereldwijde coronapandemie. Een zichzelf respecterende medische groothandel verkoopt namelijk veel spullen waar tijdens de uitbraak van het virus een grote vraag naar kwam. Maar welke producten zijn dat en waarom zou elke medische groothandel deze moeten hebben? We zetten deze producten in dit blog voor je op een rijtje, zodat je weet waar je terecht kunt voor belangrijke producten in grote medische groothandels zoals Degros.  

Onderzoekshandschoenen

Een belangrijk product dat je in een medische groothandel moet kunnen inslaan zijn rubberen onderzoekshandschoenen. Deze zijn zeker in deze tijd enorm belangrijk voor verschillende sectoren in de maatschappij. Zo zijn ze vanzelfsprekend in de zorg van enorm belang, maar ook bijvoorbeeld in de voedselindustrie. Daarnaast kunnen bepaalde contactberoepen als kappers, pedicures en schoonheidssalons niet zonder goede rubberen handschoenen. Over het algemeen zijn er drie verschillende soorten onderzoekshandschoenen. Ten eerste hebt je de bekende latex handschoenen, die gemaakt worden van echt rubber. Vervolgens heb je nitril handschoenen, deze worden gemaakt van een synthetisch rubber, wat weer goed is voor mensen die een latex-allergie hebben. Tot slot heb je onderzoekshandschoenen die gemaakt zijn van vinyl. Deze zijn ook van neprubber gemaakt, maar zijn iets minder stevig dan de nitril handschoenen. Deze zijn dan ook sneller aan vervanging toe.

Verbandmiddelen

Natuurlijk vind je in een medische groothandel zoals Degros ook alle soorten verband, pleisters en gaaskompres. Deze zaken zijn essentieel voor zorginstellingen en het is dan ook heel belangrijk dat deze in grote getalen in te slaan zijn. Dat kan dus via een medische groothandel! In het verlengde hiervan vind je ook veiligheidsnaalden, injectienaalden en injectiespuiten in een medische groothandel. Als zorginstelling kun je dus als het goed is voor alles bij zo’n groothandel terecht.

Mondkapjes, comforties en andere disposables

In een medische groothandel vind je, zeker in deze tijd, ook mondkapjes in alle vormen en maten. Deze niet-medische mondkapjes moeten in de medische groothandel het liefst in te slaan zijn in hele grote getalen. Hetzelfde geldt overigens voor ander disposable zaken, zoals comforties, haarnetjes en overschoenen. Deze zijn heel belangrijk in de ruimtes waar hygiëne een grote rol speelt. Eigenlijk is dat in de coronacrisis elke ruimte, waar dan ook. Goed inslaan dus! Het is de taak van de medische groothandel om genoeg van deze producten op voorraad te hebben. In deze tijd is dat heel belangrijk. Desinfectiedoekjes zijn ook zo’n product die eigenlijk ieder bedrijf in huis moet hebben. Ook dit vind je in een goede medische groothandel.

Geef een reactie