Het Japanse topmerk Kenzo

Kenzo is één van de populairste en grootste urban kledingmerken van de wereld. Ik ben zelf ongelooflijk fan van het merk en ik draag het zo veel mogelijk in mijn vrije tijd. Voor het kantoor leven is het wat minder gepast.

Geschiedenis

Het coole merk Kenzo hebben we te danken aan de Japanse Kenzo Takada. Na een stroef begin aan de universiteit, besloot hij zijn hart te volgen naar de mode industrie. Hij is in 1958 naar de modeacademie van Tokio gegaan, die nog maar net de deuren voor mannelijke ontwerpers had geopend. Nog geen twee jaar later won Kenzo Takada een prijs voor zijn ontwerpen. Hij verhuisde naar Parijs – de stad van de mode – om daar groot te worden. Echter vereist het begin van een modemerk wel de nodige investeringen. Dit was voor Kenzo nog een hele opgave: hoe kom je aan geld in een nieuwe stad? Hij begon met het verkopen van schetsen. Met de opbrengst daarvan kocht hij op de vlooienmarkt lapjes stof, waarmee hij aan de slag ging voor zijn ontwerpen. Later is hij aan de slag gegaan bij verschillende modehuizen tot hij in 1970 zijn eigen winkel opende. In de jaren die daarop volgde gaf Kenzo eigen modeshows en toen zijn collectie op de cover van Elle kwam, ontplofte de Japanse ontwerper. De modewereld omarmde de redelijk authentieke Japanse kledij, met een moderne twist, met open armen en binnen no time werd het merk overgenomen door het conglomeraat LVMH. Kenzo is al een lange tijd met pensioen, maar het merk blijft in de top staan.

Huidige collecties

Welke nieuwe collectie dan ook: de tijger is niet weg te denken uit de lijn van Kenzo. Iedere collectie weer krijgt de tijger een eigen plek. Soms door middel van opzichtige kleuren, maar in de nieuwe lijn van Kenzo krijgt de tijger een rustigere plek. Mijn vriendin heeft laatst een Kenzo trui gekocht in rood wit, met de tijger. Het deed mij denken aan de sportieve truien van Adidas, wat een ietwat toegankelijkere optie is voor de meesten. Los van de tijger, zijn ook de kleurrijke printjes niet weg te denken uit de collectie. Van vrolijke bloesjes tot drukke zwembroeken: van deze kleding kun je niet anders dan vrolijk worden! De collectie blijft naar mijn mening nog steeds de authentieke Kenzo-stijl aanhouden. Ja, het is een tikkeltje gemoderniseerd, maar ik blijf de verschillende patronen en Aziatische invloeden zien in de collecties. Klasse!

Geef een reactie