De handigste technologische tools voor in huis

De maatschappij wordt steeds slimmer en dan heb ik het niet alleen over de mens. Ook de technologie wordt slimmer of eigenlijk wij hebben de technologie slimmer weten te maken. Ben je bijvoorbeeld al bekend met Alexis of Google Home? Dit zijn “assistenten” die thuis het een en ander voor jouw kunnen doen zoals het licht aan of uit schakelen, de tv aanzetten of het geluid kunnen aanpassen. Ontzettend handig toch? In dit blog de leukste en handigste tools voor in huis, van Google Home tot NAS.

Google Home

Google Home is handige en krachtige speaker eb een home assistant in één. Dit handige, slimme apparaatje kan op jouw commando van alles voor je doen. Het is ontworpen zodat jou leven een stukje makkelijker wordt. Je kunt bijvoorbeeld vragen of het licht aan mag, de muziek wat zachter kan maar het apparaatje kan jou ook dingen vragen. Misschien vraag die wel of je eten lekker smaakt of hoe je dag is geweest. Dit slimme apparaatje leeft met jou mee! Met een Google Home kun je onder andere kijken en/ of luisteren naar media. Zo kun je bijvoorbeeld naar muziek luisteren of het nieuws lezen maar je kunt ook de tv bedienen, YouTube aanzetten of een filmpje afspelen. Google Home is jouw nieuwste vriend op het gebied van technologie.

NAS

NAS staat voor Network-Attached Storage en is ook een heel handig apparaatje alleen voor een heel ander doeleinde. Een NAS is een gebruiksvriendelijke server voor thuis waarmee je verschillende harde schijven kunt aansluiten op een en hetzelfde netwerk. Dit is bijvoorbeeld veel handiger dan een USB-stick of een externe harde schijf. Zeker in deze maatschappij is technologie niet meer weg te denken en kan een NAS veel extra waarde bieden.

TOON

Ook een TOON is een heel handige apparaatje en houdt zich ook weer met iets heel anders bezig. Een TOON wordt gebruikt voor het beheren van je energie. Op dit apparaatje kun je bijvoorbeeld zin wat je verbruikt maar ook wat je bijvoorbeeld aan energie binnenhaalt via je zonnepanelen. Zonnepanelen worden steeds populairder in Nederland en dat is ook niet zo gek. Als we TOON namelijk mogen geloven besparen we met zonnepanalen behoorlijk wat kosten op onze energie rekening en verdienen de zonnepanalen zich binnen een hele korte tijd al terug. Daarnaast is het ook nog eens een milieu vriendelijke manier van energie opwekkend. Toon helpt ons dus met ons doel voor de toekomst. Ook kun je op TOON bijvoorbeeld instellen wanneer de kachel aan moet of het licht uit gaat zodat je ook nog een slim bezig bent met besparen.

Geef een reactie