Zo haal je het beste uit jullie samenwerking!

Wil jij in de toekomst graag groeien met jouw bedrijf maar weet je niet goed hoe je dit moet realiseren? Grote kans dat je hiervoor dan een online marketing bureau inschakelt. Deze bureaus zijn expert op het gebied van marketing en dus ook op het gebied van groeistrategieën. Wanneer je voor zo’n bureau hebt gekozen kan je ervoor kiezen om een aantal onderdelen uit te besteden of alles in zijn geheel. Voor welke optie je ook kiest, een goede samenwerking zal van groot belang zijn als je dit wilt laten slagen. Ben je benieuwd hoe je alleen het beste uit jullie samenwerking haalt? Je leest het hier!

Duidelijke doelen

De eerste stap in een goede samenwerking tussen jouw bedrijf en een digital marketing bureau is het afspreken van duidelijke doelen. Hoe kan je anders bepalen hoe je ergens wilt komen als je niet of niet duidelijk weet waar je wilt komen. Je doel is je eindbestemming en de strategie is de weg hier naar toe. Om die weg duidelijk uit te kunnen stippelen moeten je doelen ook duidelijk zijn. En hoe kan je doelen nou beter formuleren dan SMART? SMART staat hierbij ook wel voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Klinkt het makkelijk? In de praktijk is het formuleren van SMART doelen toch vaak lastiger dan je denkt. Gelukkig hebben ze daar bij het marketing bureau allemaal voor gestudeerd.

Goede planning

Eenmaal de doelen goed, helder en duidelijk geformuleerd? Dan is het zaak op een gezamenlijke planning op de stellen. Op deze manier hebben jullie een duidelijke, rode draad die voor beide partijen houvast biedt. De planning houdt niet alleen rekening met jouw doelen en hoe deze behaalt gaan worden maar kijken ook naar het vermogen van het bedrijf. Zo speelt capaciteit een belangrijke rol. Zorg er ook voor dat jullie voldoende reflectie moment inplannen in de planning. Op deze momenten kunnen jullie het proces reflecteren en is het voor beide partijen ook duidelijk wanneer deze plaatsvindt. Zo hoeven jullie elkaar niet iedere keer te storen mochten er vragen of opmerkingen zijn maar kunnen jullie dit bespreken tijdens de geplande momenten.

Communicatie is key

Dat communiceren belangrijk is weten we inmiddels al maar toch willen we het graag nog één keer benoemen. Zonder heldere en duidelijke communicatie zal de samenwerking alles behalve soepel verlopen. We kunnen nog steeds niet elkaars gedachten lezen en daarom zullen we deze dan ook hardop moeten uitspreken. Laat vooral van je horen als het niet naar wens gaat maar vertel ook wanneer je wel tevreden bent. Op deze manier weten jullie beide hoe het ervoor staat en wordt er gewoon een zeer prettige samenwerking.

Geef een reactie