Thuiswerken na corona

In één klap gingen we vorig jaar van helemaal helemaal niet thuis werken naar fulltime thuis werken. Thuiswerken was al iets populairder aan het worden maar tegelijkertijd was het nog niet gemakkelijk om je baas te overtuigen om thuis te kunnen werken. De meeste werkgevers wilden dat je gewoon naar kantoor komt. ‘Thuis werken is niet mogelijk’ zo zeiden er velen. En toen bleek plotseling dat voor heel veel Nederlandse werknemers het wel gewoon mogelijk was om vanuit huis te werken. De verwachting is dan ook dat veel mensen na het einde van de corona crisis ook gewoon minder naar kantoor zullen blijven gaan. Thuis werken blijft de norm. Wel is de verwachting dat er meer een balans zal zijn. Alleen maar thuis werken vinden veel mensen ook niet fijn. Denk bijvoorbeeld aan een balans van drie dagen naar kantoor en twee dagen thuis werken. Maar om fijn thuis te werken is het belangrijk om ook een goede werkplek te hebben thuis. In dit artikel bespreken we hoe je thuis een goede werkplek creëert waar je ook na corona fijn kunt werken.

Investering door bedrijf

Het hangt natuurlijk af van het bedrijf waar je bij werkt, maar het is geen gekke gedachte om je bedrijf te vragen bij te dragen aan je thuis werkplek. Wanneer je gewoon naar kantoor gaat dan is het logisch om een goede, ergonomische bureaustoel en een fijn bureau te hebben. Veel bedrijven gaan hun werknemers vragen om ook na de corona pandemie thuis te werken. Dit zal werknemers namelijk in kantoor huur gaan schelen. Het is dus niet gek om aan je bedrijf te vragen bij te dragen aan je thuis werkplek.

Apparaten

Om goed je werk te kunnen doen zul je verschillende apparaten nodig hebben. Vaak heb je al een laptop van het werk in bruikleen. Mocht je laptop of Mac kapotgaan dan kun je macbook reparatie op korte termijn uit laten voeren bij pchulpnederland.nl. Bij thuiskantoor benodigdheden horen ook dingen zoals een goede printer. We raden aan om te investeren in een goede printer en bijbehorende cartridges. Dit is wat duurder maar zal zich dubbel en dwars terugbetalen. Zowel de printer als de cartridge zal namelijk langer meegaan.

Werk en vrij

Een ander belangrijk aspect van thuiswerken is je ritme. Veel mensen merken dat werk en vrije tijd bij het thuiswerken door elkaar gaan lopen. Je werkt en relaxed nu namelijk op dezelfde plek. Daarom raden we aan om een duidelijk ritme aan te houden en waar mogelijk een aparte werkplek in te richten in een afzonderlijke kamer.

Geef een reactie