Een mobiele kraan kan je werk makkelijker maken

Een mobiele kraan is een kraan die achterop een vrachtwagen staat. Je hebt er vast al wel eens een gezien. Nu kan ik me voorstellen dat jij er in het dagelijks leven niet direct een mist, maar in sommige beroepen is een mobiele kraan echt heel handig. Je kunt er mee tillen en scheppen, mee slepen en laden en lossen. Heb je bijvoorbeeld een transportbedrijf? Dan kan een mobiele kraan echt wel iets voor jou zijn. Een mobiele kraan te koop, dat zie je maar weinig. Het is dus zaak dat je weet waar je moet zoeken.

Het gebruik van een mobiele kraan

Je kunt met een mobiele kraan de bigbags met zand of kiezels gemakkelijk op de vrachtwagen zetten, ermee naar de klant rijden en de bigbags daar weer lossen. Je hebt dan geen ander materieel nodig, je hebt de kraan én de vrachtwagen immers bij je! Ook het vervoer van sloopauto's gaat gemakkelijker met een mobiele kraan. Je sleept deze achterop en kunt ze gemakkelijk weer lossen op de plaats van bestemming.

Een mobiele kraan te koop, waar let je op?

Je budget is altijd het uitgangspunt. Bepaal je budget dus goed en hou je daaraan. Dan ga je kijken naar wat je wilt van de mobiele kraan. Waar ga je deze voor gebruiken? Door een weloverwogen keuze te maken, kies je de mobiele kraan die bij jouw onderneming past. Dit hoeft echt geen nieuwe kraan te zijn, je kunt in veel gevallen ook best toe met een tweedehands exemplaar. Door goed te kiezen en ook de accessoires zoals stempelpoten en een extra grote of extra kleine grijper te kiezen kun je weer jaren toe.

Werken met een mobiele kraan is meer dan een handigheidje

Sowieso heb je een vrachtwagenrijbewijs nodig om de kraan van a naar b te kunnen vervoeren. Daar komt nog eens bij dat je als kraanmachinist niet zomaar aan de gang kunt. Ook hier heb je papieren voor nodig. De opleiding duurt misschien niet lang, maar is wel erg belangrijk. Je moet immers precies weten wat je doet en wat de kraan aankan. Het mag niet voorkomen dat er ongelukken gebeuren omdat iemand eigenlijk niet weet wat 'ie doet. Als dat allemaal in orde is, dan kan je aan het werk. Een kraanmachinist is voor veel taken inzetbaar. Van het vervoeren van tuinmateriaal naar particulieren tot het vervoeren van grote hoeveelheden bouwmaterialen naar een bouwplaats. In alle gevallen is het belangrijk dat er veilig geladen en gelost wordt!

Geef een reactie