Verschillende kassasystemen

Er bestaan verschillende soorten kassasystemen. Zo heb je bijvoorbeeld een pc kassa, maar ook een mplus kassasysteem. Wellicht ben je erin geïnteresseerd om wat meer te lezen over deze verschillende kassasystemen. Mogelijkerwijs omdat je een winkel wil oprichten en opzoek bent naar een geschikte kassa of om een hele andere reden. Wat je reden ook is, dit artikel is zeker nuttig voor het vergaren van informatie over een aantal verschillende kassasystemen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn en dat is wel zo fijn om te weten.

Een kassasysteem gebaseerd op Windows

Een pc kassa dus. Een computer met een Windows besturingssysteem met daaraan speciale software gekoppeld om de computer als een kassasysteem te laten werken. Leuk feitje, een pc kassa wordt ook wel een point of sale kassa genoemd. Of de afkoring: pos kassa. Het kassasysteem kan eigenlijk op alle apparaten worden gebruikt zolang deze maar door Windows bestuurd wordt. Dit is een erg handige functionaliteit van de pc kassa en maakt het systeem dan ook zeer geschikt voor het vervullen van de kassafunctie van vele verschillende bedrijven. Een pc kassa is echter niet de enige optie die je hebt. Er bestaan nog andere kassasystemen die je zou kunnen aanschaffen.

De embedded kassa

Wat denk je van een embedded kassa. Een dergelijke kassa heeft geen besturingssysteem als Windows nodig aangezien dit kassasysteem geen computer is. Het is daadwerkelijk een kassa zelf. Het gaat hier om een gesloten systeem die door de kassaproducent zal worden geleverd. Een embedded kassa werkt op eenzelfde manier als de pc kassa. De pc kassa is lekker goedkoop, maar de embedded kassa gaat daarentegen waarschijnlijk een aantal jaren langer mee. De systemen zijn vrijwel identiek, dus eigenlijk gaat het hier vooral om persoonlijke voorkeur. Werk je liever met een pc kassa of middels een embedded systeem?

Een mplus kassasysteem

Tot slot zal het mplus kassasysteem worden besproken. Een mplus kassasysteem is lekker simpel en daardoor dus ontzettend gebruiksvriendelijk. Bij vragen is er 24/7 gebruik te maken van een supportsysteem. Mocht je er dus toch niet helemaal uitkomen, er staat altijd iemand voor je klaar om je uit de brand te helpen. Daarnaast is het scherm volledig naar wens in te delen. Wel zo prettig.

Elk van de besproken kassasystemen zijn uitstekende kassa’s om te gebruiken naar wens. Persoonlijke voorkeur speelt gewoon de belangrijkste rol bij het uitkiezen van het meest geschikte systeem. Doe vooral wat extra onderzoek naar deze systemen en maak een keuze.

Geef een reactie