Wat zijn de leukste uitjes in Harderwijk?

Ben je op zoek naar een leuk uitje in Harderwijk. Dan ben je hier aan het juiste adres. We helpen je graag met tips en tricks om een dag in Harderwijk goed door te komen. Het is natuurlijk erg belangrijk dat we het naar je zin maken in ons mooie dorp, vinden we van Harderwijk Online. Ready? Go!

Dolfinarium Harderwijk

Uiteraard kunnen we niet om het dolfinarium heen. Als je aan tien mensen vraagt waar ze aan denken bij het woord ‘Harderwijk’, zullen negen mensen waarschijnlijk ‘dolfinarium’ zeggen. Het is natuurlijk ook niet elke dag dat je in aanraking kunt komen met dolfijnen, zeeleeuwen en andere zeedieren. Het dolfinarium is en blijft heel speciaal voor Harderwijkers. Bezoek de bijzondere shows, waarin dolfijnen de meest waanzinnige kunstjes doen. Of leer over hoe de zeeleeuwen leven in hun natuurlijke habitat. Het dolfinarium combineert een dagje plezier met een dagje educatie. Om die reden is een bezoekje aan het dolfinarium altijd de moeite waard!

Palingmuseum

In Harderwijk vind je ook het palingmuseum. Je loopt misschien niet direct warm wanneer je denkt aan een palingmuseum, maar het is echt heel interessant. Je leert over het leven van deze glibberige vis. Wanneer je een bezoekje aan het palingmuseum hebt gebracht, denk je heel anders over deze oer-Hollandse lekkernij. En het is ook heel interactief! Zo is er de palingrook-game die je kunt spelen en zie je uiteraard hoe paling gevangen wordt. Trek gekregen? Dan kun je mooi terecht in het restaurant bij het museum. Drie keer raden wat daar de specialiteit van het huis is…

Sportauto huren

Ook heel erg gaaf om te doen: een supercar huren. Dan kun je een aantal uur door de straten van Harderwijk scheuren met een hele dikke bak onder je kont. Wie heeft er nu niet gedroomd van het rijden in een Bugatti of een Lamborghini? Dit is je kans! En we stellen je gerust: het is echt niet zo duur om even in een supercar te rijden. Vaak ben je met een paar tientjes al klaar en heb je de (mid)dag van je leven!

Klimbos

Een zeer geschikt uitje in Harderwijk is het klimbos. Dit vinden kinderen helemaal fantastisch, al zijn ouderen vaak stiekem ook erg enthousiast. Goed gezekerd begin je aan een avontuur, hoog in de bomen. Lekker klimmen en klauteren. Heerlijk! Trotseer alle obstakels in de hoge bomen en voel je als een echte chimpansee!

Geef een reactie