Dat vier je met champagne!

Heb jij ergens afgelopen maanden een cadeautje gekregen van je werkgever? Dan ben je niet de enige. De bijzondere situatie die we met elkaar meemaken door het coronavirus, heeft menig bedrijf ertoe bewogen iets extra’s te doen voor de medewerkers. Als bedankje voor het extra harde werken, als substituut voor het moeten missen van de vrijmibo en het dagelijkse praatje bij het koffiezetapparaat, als hart onder de riem tijdens het thuiswerken, als teken dat je niet wordt vergeten aan degenen die hebben moeten inleveren in werk en/of loon. Al zijn er natuurlijk ook genoeg bedrijven voor wie de huidige tijden tot zo’n precaire situatie hebben geleid, dat al zou de werkgever dolgraag een aardig gebaar willen maken, het juist nu financieel niet kan. Maar in Nederland is de situatie inmiddels aardig onder controle, waardoor de maatregelen voor een groot gedeelte versoepeld zijn. Wat betekent dat de economie weer kan aantrekken. Wanneer je als ondernemer ziet dat de opdrachten weer beginnen binnen te stromen, is dat een mooie gelegenheid om dat te vieren met je werknemers. En wat is de ultieme manier om iets te vieren? Juist, met een fles champagne!

Ploppen met een knal

We kennen natuurlijk allemaal de beelden van formule 1-coureurs die een gigantische champagnefles in hun hand geduwd krijgen en deze flink schudden, waarna ze elkaar besproeien met een schuimende massa. Maar hoe feestelijk ook, op zo’n manier iets vieren is natuurlijk niet de bedoeling. Want wie ooit echt goede champagne heeft gedronken, opent een fles met beleid en wil dat elke druppel in een glas terecht komt. En oh, wat is dat genieten! Die prikkelende en heerlijke wijn zorgt voor een heerlijke smaaksensatie in je mond. Het flink laten ploppen van de typische kurk in paddenstoelenvorm geeft de feestelijkheden natuurlijk een extra vrolijk startsein. Zo van: ‘Het nieuwe jaar is begonnen!, Het huwelijk is voltrokken!, We hebben gewonnen!, of: ‘De opdrachten stromen weer binnen, we kunnen er weer tegenaan!’ Maar dat hard laten knallen van de kurk hoort eigenlijk niet, want zo komt er snel veel koolzuurgas vrij. Daarmee verlies je niet alleen veel van het heerlijke goedje omdat het er te snel uitstroomt, maar ook zal de achtergebleven wijn veel van zijn bubbels verliezen. En dat is zonde.

Alleen de echte

Goed, je opent de fles dus zo dat er een lieflijk zacht gesis te horen is. Je draait aan het ijzerdraad, zodat je deze kan verwijderen. Vervolgens houd je fles wat schuin, terwijl je je duim op de kurk houdt. De gelukkige die het eerste glas ingeschonken krijgt, houdt het glas ook iets schuin. Je wrikt de kurk voorzichtig los en schenkt het eerste glas in. Ook een tip voor het niet te snel wegschieten van de kurk, is om de fles rustig te behandelen en licht gekoeld tevoorschijn te halen. En welke koop je dan? Nou, een echte champagne. Want niet elke mousserende wijn mag zich champagne noemen. Als we het doen, doen we het goed toch? Neem het bekende champagnehuis veuve clicquot dat een ruim assortiment levert van uitmuntende kwaliteit. Te herkennen aan het kenmerkende oranje-gele etiket. Neem bijvoorbeeld de brut, rosé of demi-sec. Bijkomend voordeel van champagnes van dit merk is dat ze bekend staan om hun originele cadeauverpakking. Wil je je medewerkers eens echt verwennen, dan doe je dat met een mooie veuve clicquot niet alleen met de prachtige kwaliteit wijn, maar ook met de fraaie verpakking! Maak het cadeau persoonlijk door er door jezelf of je teamleiders een persoonlijke boodschap op een kaartje bij te voegen met uiteraard je bedrijfslogo erop. Ik zeg: helemaal af!

Geef een reactie