Een bedrijf waar je u tegen zegt

Steeds meer mensen durven de sprong te nemen en te gaan voor een eigen bedrijfje. Vaak groeit dit idee uit een bepaalde visie of passie. Dit kan voor een dienst of product zijn. Maar wat zijn nu überhaupt de basisdingen waar je aan moet denken? Een winkel heeft ruimte nodig, maar waar zit die ruimte hem nu precies in? In deze blog vertel ik je er over. Lees je mee?

Wat is de bedoeling?

Om te weten wat je moet regelen, zul je eerst vast moeten stellen wat je wilt. Ben je van plan een dienst op te zetten of toch een winkeltje? Hoe groot moet het worden en is het de bedoeling dat je er echt van gaat leven of is het zomaar iets erbij, bij je vaste baan? Dat zijn de vragen die je jezelf moet stellen. Hier kun je zelf over nadenken maar je kunt er ook met een professional over in gesprek gaan. Zo leer je meer van het proces en krijg je ook een goed beeld van wat er haalbaar is.

De winkel vooraan

Stel, je kiest ervoor om een winkeltje te openen dat de producten verkoopt waar jij enthousiast over bent, misschien wel zelf maakt? Dan heb je een ruimte nodig. Je hebt dan als het ware twee opties; je kan een pand huren in de stad en daar de winkel opzetten, maar je kan ook een online winkel bouwen. In het geval van dat laatste werkt het proces weer heel anders omdat je geen fysieke ruimte hoeft te betalen en de onderhouden. Dat kán de kosten nog weleens omlaag brengen. Nog een puntje van aandacht dus.

Hoeveel heb je nodig

Dan komen we bij de schaal. Hoe groot moet de winkel worden? Is het de bedoeling dat je voor alles en iedereen verkoopt of wil je het bij een klein bedrijfje houden dat vooral rondgaat in de kringen om jou heen? In geval van dat laatste spreken we al snel meer van een bedrijfje naast je vaste baan. En let wel, ook als je kiest voor iets kleins gaat er een hoop tijd en energie inzitten. Als iets je passie heeft, wil je het immers goed doen.

Pak je het groots aan?

Ga je voor een groter bedrijf dan moet je ook denken aan de opslag, het magazijn. Bij een grote opzet mag de indeling hiervan niet ontbreken, die moet duidelijk en veilig zijn. Met magazijnstellingen maak je ook gebruik van de hoogte. Kijk wat er van toepassing is op de producten die je wilt opslaan. Zo kan het zo maar zijn dat jij grote baat hebt bij legbordstellingen. Dat moet je dan maar net weten.

Geef een reactie