Leuke dingen om te doen op een stedentrip in Reykjavik 

De meeste mensen kiezen ervoor om in de zomer het lekkere weer op te zoeken, maar er zijn ook hele leuke andere plekken om te bezoeken. Je zult in een land als IJsland in een geheel andere cultuur terecht komen met ook hele andere eigenschappen dan je gewend bent. Dit zorgt ervoor dat er een hoop bezienswaardigheden zijn en dingen die je thuis of in een warm land als Spanje niet zult tegenkomen. Reykjavik is een erg moderne stad met een centrum waar je gezellig kunt verblijven. 

 

Het centrum van Reykjavik en de geschiedenis

In Reykjavik heb je een hoop verschillende plekken waar je lekker kunt eten, uitgaan en shoppen. Het is geen miljoenenstad en het centrum is dan ook niet erg groot. Reykjavik is de noordelijkste hoofdstad van de wereld en heeft zo’n 200.000 inwoners. Het leuke aan een stedentrip Reykjavik is dat je er heel veel kunt wandelen. Door het kleine centrum kun je bijna alles eenvoudig bereiken, maar ook buiten de stad is er veel te zien. Reykjavik was honderd jaar geleden nog een klein vissersdorpje waar bijna geen mensen woonden. De plek ligt aan zee en wordt omringd door een erg ruige cultuur. Door de bijzondere ligging van IJsland zul je hier ook andere eigenschappen van de omgeving vinden dan bij ons thuis. 

 

Leuke plekken in de omgeving van Reykjavik

Er zijn net als in bijna alle hoofdsteden een hoop verschillende activiteiten en bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de beroemde Hallgrimskirkja kerk. Deze kerk is één van de bekendste toeristische plekken van Reykjavik. Deze kerk is erg bijzonder door de extreme hoogte en de gedetailleerde architectuur. De kerk is maar liefst 74 meter hoog en is misschien wel het mooiste gebouw dat je in IJsland kunt vinden. Je kunt met de lift helemaal naar boven, waar je een uitzicht hebt over de gekleurde daken van Reykjavik. 

 

Je kunt er ook voor kiezen om op verschillende excursies te gaan in Reykjavik. Vanuit Reykjavik kun je onder andere op een excursie gaan waar je op zoek gaat naar walvissen. Rond de kust van IJsland kun je onder andere bultrugwalvissen, dwergvinvissen en blauwe vinvissen spotten. Ook is er een kans op het spotten van orca’s. Op deze excursie is de kans ook groot dat je witsnuitdolfijnen en puffins tegen komt. Deze excursies zijn natuurlijk geen garantie op het zien van deze mooie dieren, maar de kans is wel groot dat je er een paar tegenkomt in het wild.

Geef een reactie