Een nieuwe website

Een nieuwe website voor je bedrijf is een belangrijk onderdeel. Steeds vaker is online het hoofdkanaal waar klanten via geworven worden. Bovendien oriënteren klanten zich steeds vaker eerst online voordat ze besluiten iets te gaan kopen. Daarom moet jouw nieuwe site goed in elkaar zitten. Daarmee moet je op een paar belangrijke dingen denken.

Waar zit de webbouwer?

Voor een digitaal product is persoonlijk contact erg belangrijk. Het maken van een website is namelijk een creatief proces naast de techniek. Hoe je site eruit gaat zien, hoe je er doorheen navigeert en vooral hoe je site voelt. Dat communiceren over de mail is gewoon lastig, terwijl je veel liever hebt dat je samen met je webbouwer kan zitten zodat deze in het moment zelf dingen kan aanpassen in de mockups. Zo kwam ik ook uit bij mijn webbouwer in Haarlem. Het was een simpele kwestie van “website maken Haarlem” en “website laten maken Haarlem” googlen om deze partij te vinden. Dat brengt me ook meteen bij het tweede belangrijke punt.

Vindbaarheid

Een mooie website is nog maar het begin. Als je vooral werkt met mond tot mondreclame of kaartjes dan kunnen mensen je website wel vinden. Maar als een klant je nog niet kent, hoe vinden ze je dan? Je kan een site op zo een manier inrichten dat deze hoger komt in Google. Google beloont namelijk websites die hun site gebruiksvriendelijk inrichten. Veel webbouwers hebben hier weinig ervaring mee. Dit komt omdat ze vanuit hun opleiding en training vooral gericht zijn op de site zelf. Maar goed te vinden zijn is ontzettend belangrijk. Vraag dus bij je webbouwer hoe ze werken voor vindbaarheid. Idealiter vertellen ze je dan meteen dat zij bekend zijn met SEO. Als ze het hebben over de site snelheid, dan weet je dat je goed zit.

Snelheid

Snelheid is een factor die deels bepaalt hoe hoog je in Google komt te staan. Dit komt omdat mensen snel wegklikken van een pagina als deze niet snel laadt. Zo klikt de helft van de mensen al weg als je pagina langer dan 2,5 seconden aan het laden is. Dat is natuurlijk lang, maar alle beetjes helpen. Amazon berekende zo eens dat als ze hun laadsnelheid van 1 seconde terug konden brengen naar 0,6 seconden dat ze daardoor 13% meer verkeer zouden hebben. Snelheid is dus erg belangrijk. Daarnaast komt het ook professioneel over als je pagina’s razendsnel laden. Ga vooral voor snel, want zelfs als het snel is op de computer kan het lang duren als je op 5g zit met je mobiel.

Geef een reactie