Heb je magnetisch materiaal nodig met de juiste houdkracht? Dit zijn de beste tips

Als je aan het organiseren of aan het klussen bent en hierbij werkt met magnetische materialen, dan is het belangrijk om te weten welke houdkracht het materiaal precies heeft. Je wil immers zeker weten dat alle materialen goed aan elkaar vast blijven zitten om ongelukken en schade te voorkomen. Maar hoe weet je nu welk magnetisch bevestigingsmateriaal je nodig hebt? En wat zijn de voor- en nadelen van het werken met deze materialen? Je leest er alles over in dit blog.

De verschillende magnetische bevestigingsmaterialen 

Magnetische materialen zijn ontzettend handige middelen om producten mee te organiseren, te gebruiken voor presentatiedoeleinden en om goederen onzichtbaar aan elkaar te bevestigen. Of je nu graag schildert en magneetverf wil gebruiken, decoratieve items wil ophangen of je eigen artistieke magneten wil maken, met magnetische folie, tape of etiketten kan het allemaal. De keuze van het juiste magnetische materiaal kan nog wel eens lastig zijn, omdat er een groot aanbod is van verschillende bevestigingsmaterialen met een magnetische werking. Ieder type heeft weer zijn eigen voor- en nadelen en is beter geschikt voor specifieke toepassingen. Om het keuzeproces wat voor je te versimpelen, worden hieronder worden de drie  meest voorkomende magnetische bevestigingsmaterialen toegelicht: magneet banden, magneetfolie en magnetische etiketten.

  1. Magneetband

Zelfklevende magneetband is een handige tool om niet-magnetische voorwerpen op onzichtbare wijze aan elkaar te bevestigen. Ook gebruiken veel mensen magnetische banden en tapes om markeringen mee te maken in het magazijn. Daarnaast kun je deze tape gebruiken om een hordeur mee te bevestigen, een advent kalender mee op te hangen of om tijdelijke informatiebordjes op te hangen. Het voordeel van werken met magneet tape, is dat je het gemakkelijk op maat kunt knippen en zo precies gebruikt wat je nodig hebt. Kies je voor een band met een neodymium bevestiging? Dan ben je ook nog eens verzekerd van een zeer hoge houdkracht. 

  1. Magneetfolie 

Magneetfolie wordt met name gebruikt als ondersteunende tool bij het geven van workshops en/of presentaties op magnetische borden, zoals whiteboards. Het handige aan magneetfolie is dat je de folie in ieder gewenste vorm uit kunt knippen en kunt bevestigen aan de metalen ondergrond. 

  1. Magnetische etiketten

Magnetische etiketten zijn een geliefde tool om markeringen te maken op stalen stellingen en planborden. Met een magnetisch etiket kun je een voorwerp gemakkelijk markeren en de markering waar nodig ook weer verplaatsen, zonder schade achter te laten op het voorwerp.

Geef een reactie