Met vintage vloerkleden geef je je huis meer sfeer

Je kunt nog zo blij zijn met je vloer, misschien heb je wel net een nieuwe laminaat-, PVC- of houten vloer laten leggen, maar het kan zomaar zijn dat je toch nog wat sfeer mist. Een gladde vloer is vaak erg mooi, maar kan wat kil aandoen. Dat is echter geen reden om de vloer weer te gaan vervangen. Je kunt er dan beter voor kiezen om vintage vloerkleden neer te leggen. Ja, je leest het goed. Meervoud. Vintage vloerkleden hebben vaak erg mooie, verstilde kleuren die allemaal goed met elkaar combineren. Door meerdere vintage vloerkleden met elkaar te combineren, zorg je direct voor meer sfeer in huis.

Zomaar vintage vloerkleden combineren? Kan dat wel?

Het is jouw huis, dus jij bepaalt hoe je het inricht. Maar het idee van meerdere vintage vloerkleden, al dan niet net een beetje over elkaar gelegd, is helemaal niet vreemd. Met deze vloerkleden zorg je voor een speels effect. Dat effect bereik je niet met één vloerkleed. Kies voor grote Perzische tapijten in heldere kleuren of juist voor vloerkleden in wat meer subtiele kleuren. Deze vloerkleden zijn in veel verschillende formaten te koop. Je kunt kiezen voor vloerkleden met franjes of juist met een strak afgewerkte rand, het is maar net wat jij mooi vindt.

Ook prima geschikt voor een modern interieur

Het is echt niet gezegd dat je vloerkleden alleen kunt toepassen in een traditioneel interieur. Een interieur zoals bij je oma thuis, met donker eiken kasten en een houten bank met losse kussens. In zo'n interieur zijn we het wel gewend dat er een Perzisch tapijt ligt. Maar wat nu als jij je huis heerlijk modern en licht hebt ingericht? Ook dan kun je er prima vintage vloerkleden in verwerken. Kies vloerkleden in de kleur van je muren of werk juist andersom. Kies één kleur uit het vloerkleed en verwerk deze kleur op de muur. Je zult zien dat je interieur er enorm van opknapt.

Nog meer voordelen van vloerkleden

Vloerkleden zijn niet alleen echte sfeermakers in het interieur. Ze zorgen ook voor lekkere warme voeten wanneer je er op loopt en, ook niet onbelangrijk, ze nemen een groot deel van de galm in je woning weg. Door een of meerdere vloerkleden neer te leggen, wordt het geluid flink gedempt. Zo klinkt je huis minder hol en zul je merken dat je minder klachten krijgt van je buren. De vloerkleden zijn gewoon te stofzuigen en, als het echt moet, kun je ze naar de stomerij brengen.

Geef een reactie