Ik ga op vakantie en ik neem mee

Er komt altijd veel bij kijken om op vakantie te gaan. Het is een stressvolle ervaring om alles te plannen, te boeken en dan te besluiten wat je allemaal mee moet nemen op je reis. Gelukkig is het deze dagen steeds makkelijker om leuke hotelletjes of airbnb’s op het internet te vinden en te boeken. Het belangrijkste is dat je een duidelijk stappenplan hebt om goed voorbereid op vakantie te gaan. Daarom schrijf ik in dit artikel over de stappen die je moet doorlopen om een leuke en stressvrije vakantie te hebben.

 

Locatie kiezen

 

Het allereerste wat je moet beslissen is waar je heen wilt gaan. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het een beetje overweldigend kan zijn om te kiezen waar je heen wilt. De eerste stap om een beslissing te maken is je budget te kiezen. Aan de hand daarvan zullen er al veel locaties die te duur/te ver zijn afvallen. Daarna moet je kiezen wat voor vakantie je wilt hebben. Zon-zee-strand, wandelen in de bergen, een culturele vakantie, er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Aan de hand van wat voor soort vakantie je wilt hebben kun je en locatie kiezen die bij je gewenste vakantie past.

 

Vlucht en hotel boeken

 

De volgende stap is om je ticket naar je locatie te kopen, en te zorgen dat je op je vakantieplaats een plek hebt om te overnachten. Het makkelijkst is om een goedkope vlucht te vinden via online websites zoals skyscanner, die alle mogelijke vluchten op een rijtje zetten en vergelijken. Daarna kan je online makkelijk een slaapplek vinden. Bijvoorbeeld booking.com of hotels.com hebben veel verschillende hotels beschikbaar. Ook airbnb is deze dagen erg populair, hier gaat het om mensen die hun woning beschikbaar stellen om te over nachten.

 

Inpakken en vertrekken

 

Als alles geboekt en gepland is is het tijd om je spullen in te pakken. Ook dit is een belangrijke stap, je moet goed overwegen en nadenken wat en hoeveel je precies mee wilt nemen. Ook is het belangrijk al deze spullen in een grote en stevige koffer te doen, zodat je je niet zorgen hoeft te maken dat je koffer openvalt en je je spullen kwijtraakt. Gelukkig zijn er bijvoorbeeld van American tourister koffers in alle soorten en maten, dus koop er één die precies past bij je benodigdheden. Als je al deze stappen hebt afgerond dan ben je klaar voor vertrek. Goede reis!

 

Geef een reactie