Waarom kiezen voor IT outsourcing

We leven in een tijd dat we in een enorme stroomversnelling zitten op het gebied van digitale mogelijkheden. Dat levert best wel een uitdaging op voor je bedrijf om hier in mee te ontwikkelen. Veel ondernemers hebben daarom hun vraagstuk hoe zij hun IT gaan organiseren. Veel bedrijven kiezen voor IT outsourcing. Je laat het dan regelen door een partij die alleen maar met IT bezig is. Zij zijn over het algemeen in ieder geval goed in staat om te zorgen dat je mee ontwikkelt op het gebied van IT. Binnen IT outsourcing zijn verschillende mogelijkheden. In dit blog vertellen we je daarom graag meer over wat er zoal bij komt kijken.

De mogelijkheden met IT outsourcing

Je kunt ervoor kiezen om je volledige IT te outsourcen. Dan ben je in één keer overal vanaf en is het goed geregeld. Daar hangt uiteraard ook een prijskaartje aan waardoor dat niet voor iedere ondernemer interessant is. Vaak wordt er daarom gekozen om facetten van de IT uit te besteden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het werkplek beheer. De IT van de werkplekken besteed je dan uit aan een partij die daar focus op heeft. Een belangrijke want goed werkende werkplekken hebben een flinke impact op de productiviteit van je bedrijf. Wat er gebeurd is dat ze de werkplekken inrichten en zorgen dat er toegang is tot de applicaties en bestanden die nodig zijn. Wat ook praktisch is dat medewerkers bij deze partij terecht kunnen als er vragen of storingen zijn met de werkplek. Er wordt ook vaak gekozen om een bepaald proces op het gebied van IT uit te besteden. Zeker als er veel IT gekoppeld zit aan een bepaald proces kan dat een logische keuze zijn. Denk bijvoorbeeld aan voorraadbeheer. Dat wil je als het even kan zoveel mogelijk met IT automatiseren. Het uitbesteden aan een professionele partij kan dan een logische keuze zijn.

Waarom IT outsourcing

Belangrijkste is dat het een middel is om te zorgen dat je IT voldoende mee ontwikkelt met alle digitale mogelijkheden die er zijn. Dit heeft een positief effect op je klantbediening. Naast dit maakt het je bedrijf ook minder kwetsbaar. Stel je regelt zelf je IT dan zijn er bij een gemiddeld MKB bedrijf 1 of een paar mensen maar verantwoordelijk voor. Als die ziek zijn of op vakantie dan ontstaat er vaak direct een probleem. Met IT outsourcing los je deze kwetsbaarheid op. Ook IT kennis is beter geborgd wanneer je kiest voor uitbesteden.

Geef een reactie