Een container huren, een uitkomst voor elke klus!

Je voelt de brandende zon in je nek en strekt even je rug. Je voelt wat werveltjes knakken en je spieren uitademen. Je veegt zuchtend het zweet van je voorhoofd en kijkt eens om je heen. Er moet nog veel gebeuren. Klinkt dit bekend? Voor iedereen die ooit zelf iets heeft verbouwd of in grote aantallen afval heeft moeten weggooien, is dit waarschijnlijk heel normaal. Maar wist je dat er, of je nu al ooit iets verbouwd hebt of niet, een essentieel iets is dat je absoluut niet mag vergeten? Nou? Een container huren, natuurlijk!

Containers 101

We zijn zelf nu ons huisje aan het verbouwen in Harderwijk, en er komt stiekem meer kijken dan je denkt bij het huren van een container. Ten eerste is er natuurlijk het formaat. Containers voor persoonlijk gebruik gaan vaak van 3m3 tot 10m3. Het formaat dat je kiest is dan weer afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt en hoeveel afval je kwijt moet in een keer. Het is wel zo dat bijna alle containers speciaal gemaakt zijn om losliggend puin en ander afval te kunnen vervoeren. Ze worden negen van de tien keer gemaakt van sterk metaal en door het standaard ontwerp kunnen ze via het land, de zee en de lucht vervoerd worden, en dus ook door jou. Natuurlijk zijn de formaten van containers die per vliegtuig worden vervoerd weer net even anders, maar je snapt het idee.

Al die soorten!

Voordat je een container huurt is het een goed idee om na te gaan waar je hem voor wilt gebruiken. Ga je een oude boom omhakken die gemeenteregels overtreedt? Dan heb je een container nodig die specifiek bedoeld is voor het weggooien van hout. Zit je in het midden van een restoratie en heb je vooral schoon puin dat je kwijt moet? (Denk aan dakpannen, binnenmuren, metselwerk) Daar is ook een specifieke container voor. Voor bijna alles kan je wel een container huren. Er is een container voor grof vuil (denk aan meubilair, kleding, losse spullen). Er is er een voor groen –en tuinafval, een voor bouw –en sloopafval, en een voor asbesthoudend afval, om er maar een paar te noemen.

Ga dus bij jezelf goed na hoeveel afval je kwijt moet en wat voor soort afval het nu eigenlijk is. Dit zal je enorm helpen om een container te huren. Wat het ook is dat je gaat doen; succes!

Geef een reactie