Laminaat in alle soorten kleuren

Voordat je begint met het leggen van laminaat moet je je eerst verdiepen in de kleuren laminaat die je wilt kopen en tevens moet de kleur ook goed bij het interieur passen. Voor laminaat zijn er namelijk talloze kleuren beschikbaar en dit maakt het ook zo extreem lastig om de juiste kleur voor je woning te vinden. Tevens is het belangrijk dat de kleur van het laminaat, ook wel de toekomstige grond, goed bij de rest van het huis past. In een knalgele kamer past namelijk niet een gifgroene kleur, want dit vloekt heel erg. Denk er ook aan dat lichte kleur sneller vies worden dan donkere kleuren. Helemaal omdat je op bijvoorbeeld een witte vloer veel meer stof zult zien dan op een grijze vloer.

De oppervlakte van de kamer

Het is erg belangrijk dat je je ook verdiept op de grootte van de kamer waarin je het laminaat wilt leggen. Dit voorkomt dat je te veel geld uitgeeft en dat je ook niet met een paar dozen laminaat achterblijft. Echter is het wel handig om altijd een reserve doos aan te schaffen met minimaal vijf tot tien planken laminaat. Voor het geval dat er iets kapot gaat of fout gaat tijdens het zagen van het laminaat. Het is namelijk mogelijk dat het laminaat dat je mooi vindt niet meer in de winkel te verkrijgen is en online ook niet meer. Dit komt doordat de leveranciers van deze dozen laminaat soms per jaar van kleurenscala verwisselen.

Het leggen van het laminaat

Voordat je begint met het leggen van het laminaat is het zeer handig om alvast twee stroken laminaat neer te leggen. De ene strook zal beginnen met het laminaat en de andere met een gezaagd stukje laminaat. Dit zodat er een soort van patroon in de vloer komt. Als je dit gedaan hebt kun je het laminaat opstapelen en je kamer gaan uittekenen. Maak eerst een tekening van de kamer waarin alle hoeken, breedtes, en lengtes vermeld staan. Begin daarna met het neerleggen van de grondlaag voor isolatie van de kamer. Als je dit gedaan hebt kun je gaan beginnen met het leggen van het laminaat. Zorg dat elke strook laminaat op dezelfde manier wordt afgezaagd om het patroon erin te houden. Nu kun je beginnen met het leggen van al het laminaat, zorg wel dat het laminaat klikt en er minimale groeven tussen de planken liggen. Overigens zou je er ook voor kunnen kiezen voor een laminaat winkel met leggen, zodat je het leggen van de vloer niet zelf hoeft te doen.

Geef een reactie