Kunstgras voor jouw speeltuin

Speeltuinen in woonwijken en scholen worden zeer intensief gebruikt; des te meer als ze uitdagende speeltoestellen hebben waarop kinderen kunnen klimmen. Natuurlijk gras zal de ruige speeltuinbehandeling meestal niet overleven en vergt veel onderhoud. Kunstgras is daarom dan ook een uitstekend alternatief voor natuurgras en laat kinderen spelen in een speciaal voor hen gecreëerde omgeving. Kunstgras is multifunctioneel en kunstgras kopen biedt veel voordelen. In dit artikel leggen we je alles over kunstgras voor speelplekken uit, van de kenmerken en de vele voordelen die het biedt om je kinderen veilig buiten te laten spelen.

De juiste keuze maken

Het kiezen van de juiste toplaag kan lastig zijn omdat meerdere factoren een rol spelen. Een objectieve vergelijking tussen de verschillende soorten kunstgras is nodig om de juiste beslissing te kunnen nemen die rekening houdt met het doel en hoe de speelruimte wordt benut. Kunstgras op balkon heeft weer heel andere kenmerken dan nepgras voor speelplekken. In dit artikel helpen we je daarom graag met deskundig advies, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Kenmerken van kunstgras voor speeltuinen

Kunstgras voor speeltuinen ziet eruit als natuurgras, maar in een betere staat: geen gaten, geen modder, sneldrogend, altijd uitnodigend groen. Je hebt minimaal onderhoud: het maaien, water geven of bemesten is immers niet nodig. Je creeërt een veilige speeltuin voor alle weersomstandigheden in de zomer en winter en biedt een veilig oppervlak onder speeltoestellen. Daarnaast heb je geen problemen met pollenallergieën (hooikoorts). Veilig oppervlak onder speeltoestellen. Tenslotte is het een milieuvriendelijke oplossing, heb je geen vreselijke rubbergeur en kinderen vinden het geweldig om er op te spelen.

Voordelen van kunstgras voor jouw speeltuin

 

Bij intensief gebruik verdwijnt de charme van natuurgras snel en wat overblijft is een hard, droog of modderig stukje aarde dat kaal wordt gedragen door vertrappen. Dit is niet bepaald aantrekkelijk voor kinderen om op te spelen en betekent meestal dat hun spellen naar gevaarlijkere gebieden in de openbare ruimte gaan. Kunstgras is een uitstekend onderhoudsarm alternatief. Speciaal voor speelplaatsen en speelvelden zijn er verschillende soorten kunstgras. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en vergen weinig werk. Ze besparen tijd en geld en zijn de perfecte oplossing om kinderen het hele jaar door buiten te laten spelen.

 

Een speeltuin wordt ongetwijfeld ruwer behandeld dan bijvoorbeeld een sportveld. Het continue vertrappen van kinderen zal een zware tol eisen van de levensduur van kunstgras. Met kunstgras wordt hier uiteraard rekening mee gehouden en zo zijn er diverse systemen die speciaal zijn ontworpen om de zwaarste behandeling te weerstaan.

Geef een reactie