Machines en technologie leasen voor je bedrijf? Zo pak je dat aan!

Het optimaliseren van je bedrijf vereist een efficiënt proces, waarbij je de meest effectieve manier moet kiezen om je bedrijfsbelangen te behartigen. Technologie speelt daarbij een belangrijke rol. Omdat de meeste technologie- en servicekosten echter relatief hoog zijn, is het verstandig om hierbij gebruik te maken van leasen. Maar wat houdt het precies in, en hoe pak je het aan?

Kosten

Leasen is een verstandige manier om met technologie, machines en services te werken zonder dat je direct het volledige bedrag voor aanschaf hoeft neer te leggen. Je kunt hierbij kiezen voor het leasen van een eenmalige machine of een termijnservice. Hiermee kun je de investering verdelen in afbetalingen, waardoor je kostenoverzichtelijk je bedrijf kunt optimaliseren.

Inzicht

Om voor leasen te kiezen, is het belangrijk dat je een goed inzicht hebt in de technologie waar je gebruik van wilt maken. Wat voor technologie heb je nodig, en wat is de levensverwachting van die technologie? Heb je eenmalige apparaten nodig of werk je liever met diensten? Als je deze vragen kunt beantwoorden, kun je een goede inschatting maken van de kosten en de looptijd die je voor ogen hebt.

Via LeaseMasters kan je machines leasen en IT inhuren voor jouw bedrijf.

Uitvoering

Nadat je hebt bepaald welke technologie bij je past, kun je een aanbieder zoeken die je hierbij kan helpen. Veel bedrijven bieden leasingservices aan, waarmee je de producten en/of diensten kunt leasen die je nodig hebt voor je bedrijf. Je kunt daarbij kiezen voor een eenmalige aanschaf of een langere termijnservice.

Zodra je klaar bent om over te gaan tot leasing, moet je je bedrijfsinformatie verstrekken aan de aanbieder. Dit kan bestaan uit informatie over je bedrijf, zoals een kopie van je kredietrapport, jaarcijfers, bankverklaringen, etc. De aanbieder kan dan een beoordeling maken en je helpen aangaan van een leasecontract. Na deze beoordeling zal het bedrijf je vertellen met welke kosten je rekening moet houden.

Voordelen

Door voor leasen te kiezen, kun je de kosten voorspellen. Bovendien kun je de kosten verdelen over een langere periode, waardoor je een voorsprong hebt bij bedrijven die de technologie en/of diensten moeten kopen. Ook kun je je bedrijf upgraden als er nieuwe technologie beschikbaar komt, omdat je altijd kunt toegang hebben tot de nieuwste technologie. Dit geeft je bedrijf een voorsprong op de concurrentie.

Tot slot is het leasen van technologie en diensten een goede manier om de kosten te verlagen. Door in termijn iets te betalen raak je niet in de knel met je cashflow. 

Geef een reactie