Terug naar de innerlijke jij

Het zit in de natuur van mensen dat we constant alleen maar bezig zijn. Altijd maar druk zijn met werk, sport, vrienden en kinderen zorgt er vaak voor dat je heel veel ballen tegelijk omhoog probeert te houden. In de meeste gevallen kom je jezelf vroeg of laat tegen en dan komt het voor dat je in een cirkel van ongelukkigheid belandt. Dit wil je allemaal ten koste van alles voorkomen, want niet alleen jij maar ook je omgeving komt hieronder te lijden. Hoe druk je ook in het leven bent en hoe erg je misschien nog niet inziet dat je emmer aan het overlopen is. Het is goed om af en toe weer even op zoek te gaan naar jezelf. Even terug naar de innerlijke jij. Dit klinkt moeilijk, maar gelukkig valt dit mee. Er zijn genoeg manieren waarop je even een stapje terug naar jezelf kunt doen!

De zoektocht

De zoektocht naar je innerlijke jij zal de eerste keer een lastig proces zijn. Je weet niet waar je moet beginnen en je raakt misschien ook wel een beetje de weg kwijt door alles wat je op het internet leest. De meest simpele manier om je weer even helemaal zen te voelen is door het volgen van een yoga lesje. Ook al is yoga niks voor jou, het is de ultieme manier om rust in je hoofd te creëren en deze rust stroomt daarna door in je lichaam. Yoga leert je als ware om met je lichaam om te gaan en ook signalen te herkennen wanneer heb misschien even teveel voor je wordt. Normaal gesproken wals je over deze signalen heen, maar nu ga je je beseffen dat de emmer langzaam overloopt. Nu je dichterbij je innerlijke jij bent kun je dit gelijk aanpakken. 

Een beetje hulp van buitenaf

Mocht yoga voor jou niet werken en wil je nog steeds jezelf beter leren kennen? Dan kun je ook een gebruik maken van een beetje spiritualiteit. Een medium kan jou helpen om jezelf te leren kennen, maar ook om jouw gedachte weer even op een rustig pitje te zetten. Tegenwoordig heb je genoeg mediums online, dus je kunt gemakkelijk en snel met iemand in contact komen die jou helpt bij jouw zoektocht naar de innerlijke jij. Je zult zien dat een medium of een mental coach je echt gaat ondersteunen en je hierdoor ook makkelijker met jezelf in vrede komt. Ik ben bezig met mijn zoektocht en jij?

Geef een reactie