Verzorgen van een hond

Een hond als huisdier hebben, brengt veel vreugde met zich mee. Samen ga je erop uit en kun je ook heerlijk uitrusten ’s avonds bij de televisie. Ondanks dat een vierpoter thuis natuurlijk extra gezelligheid met zich meebrengt, levert het ook meer werk op. Het verzorgen van een hond kost namelijk best wat tijd. Wil jij weten waar je allemaal op moet letten bij de verzorging van je hond? Lees dan snel verder. 

Uitlaten en spelen

Honden hebben veel behoefte aan de buitenlucht. Daarom is het belangrijk om je hond zo vaak mogelijk uit te laten. De richtlijn is om minimaal 3 keer per dag een wandeling te maken. Neem altijd een zakje mee voor wanneer je hond een grote boodschap moet doen. Naast dat honden behoefte hebben aan de buitenlucht, is het ook essentieel dat ze genoeg bewegen en spelen. Een hond heeft aandacht nodig van zijn baasje. Jij als hondeneigenaar bent dan ook verantwoordelijk voor deze aandacht. Doe dat in de vorm van regelmatige speelmomenten op de dag. Dat kan zowel met als zonder hondenspeeltjes. Het gaat erom dat je hond genoeg aandacht en beweging krijgt.  

Checken op teken 

Wandel je weleens door de bossen met je hond? Dan is het goed om regelmatig te checken op teken. Deze bevinden zich namelijk in gras en struiken in bossen of andere landschappen. Een teek is een soort mijt die zich nestelt op honden. Vervolgens voedt de teek zich door bloed te zuigen. Doordat een teek dit bij meerdere dieren doet, kan het ernstige ziekten met zich meedragen. Een tekenbeet moet je daarom zo goed mogelijk voorkomen. Heeft je hond helaas toch teken, dan is het zaak om deze zorgvuldig te verwijderen. Teek hond verwijder je middels een antitekenmiddelen zoals een speciaal kauwtablet of een halsband met tegengif. Het is wel goed om alvorens het gebruik ervan na te gaan wat mogelijke bijwerkingen kunnen zijn voor je hond. 

Hondenvoeding

De juiste voeding is net als bij mensen, ook voor honden van essentieel belang voor een goede gezondheid. Honden hebben in iedere levensfase een andere voedingsbehoefte. Zo mag een puppy zoveel eten als hij kan om zo de groei te bevorderen. Echter, een volwassen hond moet gematigd eten omdat anders de kans op overgewicht en bijkomende gezondheidsproblemen groter wordt. Over het algemeen is het voor iedere hond van belang om gevarieerd te eten. Zo zorg je voor een goede gezondheid en een fijn leven voor je hond. 

Geef een reactie