Hoe vind ik een goed wetsuit voor heren

We hebben de eerste mooie dagen er al weer op zitten waarin we temperaturen van ruim boven de 20 graden hebben genoteerd. De eerste enthousiaste watersporters zijn ook alweer waargenomen. Kortom de hoogste tijd om ervoor te zorgen dat je klaar bent om weer lekker actief te watersporten. Als man zijnde betekent dat onder andere dat je op zoek moet naar een goed wetsuit voor heren. Op zich is de aanschaf van een wetsuit voor heren niet zo heel erg ingewikkeld. Toch is het slim om je eerst wel even te verdiepen in wat er bij komt kijken en waar je op moet letten om tot een goede aanschaf te komen. In dit blog vertellen we daar meer over.

De mogelijkheden bij een wetsuit voor heren

Waar je vooral naar moet kijken is waarvoor je het wetsuit nodig hebt. Voor het zeilen in een open boot is een ander wetsuit nodig dan bijvoorbeeld wakeboarden. Dit omdat het pak op een andere manier belast worden en dus op andere plekken aan slijtage onderhevig is. Bij het zeilen in een eenmansklasse bijvoorbeeld zijn de zitvlakken en de schenen behoorlijk aan slijtage onderhevig. De schenen klinkt misschien vreemd maar bij het zeilen in een eenmansklasse moet je bij wat meer wind hangen om de boot rechtop te houden. Je hangt dan met je voeten in een hangband en deze hangband gaat schuren op je schenen waar je wetsuit dus zit. Hierdoor zitten er bij deze wetsuits verstevigingen bij de schenen en de zitgedeeltes. Kijk ook goed voor welke temperatuur het nodig hebt. Je hebt tegenwoordig pakken die je ook in de winter kunt gebruiken. Er is dan vooral dikker materiaal gebruikt. Bij warmere temperaturen is deze echter te warm wat het ook niet comfortabel maakt. Bij echt warmere temperaturen heb je ook de shorty. Deze heeft korte pijpen en mouwen.

Hoe werkt een wetsuit voor heren?

Het materiaal van een wetsuit is het zogenaamde neopreen. Een soort rubberachtige elastisch materiaal. Neopreen heeft een goede isolerende werking. Maar dit werkt pas echt goed als er een laagje water tussen het neopreen en de huid zit. Deze isolerende werking zorgt ervoor dat je lichaam op lichaamstemperatuur blijft en je dus niet onderkoeld raakt. Daarnaast heeft het dus als voordeel dat je door het elastische materiaal je vrij kunt bewegen. Bij bijvoorbeeld wakeboarden is dat uiteraard essentieel.

Geef een reactie