Op de hoogte blijven

Soms kan je het in je leven gemakkelijker maken met hele kleine middelen. Zo houd ik van documentaires kijken en die vind ik alleen via internet. Natuurlijk is er steeds meer mogelijk met interactieve tv, maar op het moment heb je met je tv nog niet toegang tot het gehele internet. De documentaires kijk ik bijvoorbeeld via 2doc, dus deze keek ik dan op mijn laptop. Maar erg fijn kijken vond ik dat niet. Toen vertelde een vriend dat daar een hele simpele oplossing voor is. Je hoeft alleen maar een HDMI kabel te kopen. Het beeld op je laptop wordt dan getoond via je tv. Ik was daar echt zo blij mee! Het is natuurlijk maar iets heel kleins op een mensenleven, maar dan merk je weer dat kleine dingen er zeker toe doen!

Meerdere mogelijkheden

Ik vertelde over deze ontdekking tijdens een verjaardagsfeestje en toen kwam ik erachter dat er velen allang genoten van de gemakken van de HDMI kabel. Bij de gezinnen met kinderen werd het bijvoorbeeld gebruikt voor de aansluiting van de flatscreen op de Playstation en Wii. Een oom van mij vertelde dat hij hem had aangesloten op zijn Blu-ray speler. In tegenstelling tot je tv kan die wel verbonden worden met je internet, waardoor je ermee op internet kan surfen op je tv. Super handig! Ik voelde me wel een totale nitwit dat iedereen meer technologisch vernuftig bleek dan ik. Een oom van mij, dus een ouder iemand die juist net als ik achteraan zou moeten hobbelen, wist dit beter dan ik! De kinderen wisten er meer vanaf dan ik! Dat was toch wel confronterend. Ik moest nu echt concluderen dat ik niet zo’n technisch wonder was en ook niet een klein beetje. Ik weet ook wel van mezelf dat ik al snel afhaak als er tijdens een gesprek te veel technische termen vallen en er wordt rondgestrooid met afkortingen waarvan ik geen idee heb wat ermee wordt bedoeld. Het was mij duidelijk dat ik op dit gebied simpelweg zou moeten laten informeren door de mensen om me heen die het wel kunnen volgen.

Bijpraten

Het eerste wat ik daarom deed, was een vriendin uitnodigen die het altijd wel leuk vindt op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen in gadgets enzovoorts. Ik vroeg haar of ze het goed vond af en toe bij mij te komen eten en dat zij mij dan een beetje globaal in zou lichten over technische ontwikkelingen. Ik zou dan net als die avond een lekker hapje voor ons klaarmaken. Voor de zekerheid vertelde ik haar dat ik niet verwachtte dat ze de hele avond vol praatte. Het hoefde maar een kwartiertje te duren, zodat ik weer een beetje bij zou zijn en niet meer zo’n flater zou slaan op een verjaardagsfeestje! Ze vond het een leuk idee. Zij vindt het namelijk leuk om over ontwikkelingen in de technologie te praten. Die avond begonnen we meteen en praatte ze me meteen bij over het 5G-netwerk.

Geef een reactie