Vergelijk zakelijke energieaanbieders voor je bedrijf

Als ondernemer zijn er enkele taken waar je niet onderuit komt. Het regelen van je zakelijke energie is daar één van. Het vinden van de juiste energie mkb of andere vormen van zakelijke energie vergt tijd. Gelukkig zijn er vandaag de dag enkele eenvoudige stappen die je kunt opvolgen om dit proces zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten gaan. De belangrijkste stap om te ondernemen is het vergelijken van verschillende energieaanbieders. Alleen op die manier kun je tot de beste deal komen die het beste bij jouw energieverbruik past. In dit artikel hebben we enkele tips voor je verzameld waar je op moet letten bij het vergelijken van zakelijke energieleveranciers.

Check de leveringskosten per leverancier

Op het moment dat je als ondernemer voor het eerst zakelijke energie moet afsluiten, wil je natuurlijk de beste aanbieding scoren. Dit geldt uiteraard ook voor de mensen waarvan hun huidige energiecontract afloopt en die op zoek zijn naar een nieuwe zakelijk energiecontract. Kijk hierbij goed naar de zogeheten leveringstarieven. Op basis daarvan kun je namelijk de meest voordelige energieleverancier vinden. Hierbij is het goed om te weten dat deze kosten worden onderverdeeld in twee soorten: de vaste leveringskosten van energie en het tarief per kWh en M3. Per onderneming is het heel verschillend wat de meest aantrekkelijke aanbieding is. Het kan dus maar zo zijn dat je als zzp’er bijvoorbeeld het meest hebt aan hoge leveringskosten en een laag tarief per kWh en M3 of andersom.

Looptijd van je energiecontract

Ook niet geheel onbelangrijk: let op de looptijd van je contract. Doe dit al bij het vergelijken van zakelijke energieaanbieders, zodat je precies weet tot wanneer je een energiecontract hebt. Kies bijvoorbeeld voor een interessante deal met een looptijd van 1 jaar of ga voor een nóg meer voordelige aanbieding met een looptijd van 3 jaar. Waar je ook voor kiest; onthoud vanaf het begin dat je te maken hebt met een opzegtermijn. Zeg je een energiecontract niet tijdig op dan krijg je te maken met hoge verlengingstarieven, helemaal wanneer je een grootzakelijke energieverbruiker bent. Daarom is het goed om bij het vergelijken van de energiecontract al te letten op de looptijd. Meer informatie hierover vind je op Energie-Zakelijk.nl.

Online energie vergelijken

Bedenk daarbij direct of je wilt gaan voor een zakelijk energiecontract met een vast tarief of met een variabel tarief. Met een vast tarief heb je meer zekerheid wat betreft de kosten van je energierekening per jaar. Bij een variabel tarief kan dit tweemaal per jaar veranderen, wat betekent dat de kosten lager kunnen liggen maar ook hoger. Zodra je bovenstaande punten op een rij hebt en precies weet wat je wilt op het gebied van zakelijke energie kun je je wensen invullen in een online vergelijker. Zo’n tool laat jou binnen slechts enkele seconden zien wat de beste aanbieding op het gebied van energie zakelijk is. Daarvoor hoef je zelf verder niets te doen! Hoe handig is dat?

Geef een reactie